ÖSO, 'Mustafa Kemal’in Millî Mücadelesi’nin benzerini' yürütüyormuş!

Yandaş yazar Fuat Uğur, ÖSO'yu eleştirenlere "Beşar Esad'ın yavşakları" dedi, cihatçı "ordu"nun Mustafa Kemal’in Millî Mücadelesi’nin bir benzerini yürüttüğünü öne sürdü.

ÖSO, 'Mustafa Kemal’in Millî Mücadelesi’nin benzerini' yürütüyormuş!

AKP’li yazar Fuat Uğur, ‘SMO’ (Suriye Milli Ordusu)’ adı verilerek TSK’nın ‘Barış Pınarı’ harekatında yer alan ÖSO’cu güçleri savunurken akıl almaz benzetmelere başvurdu.

Cihatçı gruplardan oluşan yapıya eleştiri getirenlere “Beşar Esad’ın içimizdeki yavşakları” diye hakaret eden Uğur, ÖSO’nun Suriye’de “Mustafa Kemal’in Millî Mücadelesi’nin bir benzerini yürüttüğünü” öne sürdü.

Yandaş yazar, yaptığı skandal benzetmeyi kanıtlamak için bir de Sovyet hükümetinin Türkiye’ye yaptığı silah ve cephane yardımını hatırlattı, “Yalan değil, Rusya’da 1917 devrimiyle iktidara el koyan Vladimir İlyiç Lenin’in, Mustafa Kemal’in ordusuna -miktarı konusunda rivayet muhtelif ama- 10 milyon altın gönderdiği bilinmekte.” dedi.

Meşru Suriye yönetimini devirmek için başta Suudi Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkelerinden, Türkiye’den ve ABD emperyalizminden hem mali hem de askeri destek alarak oluşturulan ÖSO’ya yapılan yardımların Sovyetler’in yaptığı yardıma benzetilmesi Fuat Uğur’un yandaşlık düzeyinin geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Yazıdan ilgili bölümler şöyle:

“Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından, eski adıyla ÖSO yani SMO tekrar Kemalistler, ırkçılar, mezhepçi solcular ve Beşar Esad’ın içimizdeki yavşakları tarafından iftiralarla, hakaretlerle gündeme getiriliyor ve itibar suikastına maruz kalıyor.”

***

“SMO tam da Mustafa Kemal’in Millî Mücadelesi’nin bir benzerini yürütüyor kendi topraklarında.
Bugün SMO’ya para için topraklarına, milletine ve ordusuna ateş eden başıbozuklar diye iftira atanlar Osmanlı Devleti’nin de Mustafa Kemal’i hain ilan ettiği, Divan-ı Harp’te yargılayıp hakkında idam kararı verdiğini ve Kurtuluş Ordusu’nu “başıbozuklar çetesi” ve “komünistlerin parasıyla savaşıyorlar” diyerek tanımladığını unutuyor.
Yalan değil, Rusya’da 1917 devrimiyle iktidara el koyan Vladimir İlyiç Lenin’in, Mustafa Kemal’in ordusuna -miktarı konusunda rivayet muhtelif ama- 10 milyon altın gönderdiği bilinmekte. Bu arada aynı ordu için Mustafa Kemal’e Hindistan Müslümanları (O vakit henüz Pakistan yok) da milyonlarca altın göndermişti. Hani şu İş Bankası’na sermaye yapılan, daha sonra da CHP’nin el koyduğu paralar.
Dediğimiz gibi, Osmanlı Devleti ile İngiliz ve Fransızların gözünde Mustafa Kemal hain, ordusu da parayla savaşan başıbozuklardı.
Hiç öyle “İkisi aynı şey mi?” demeyin. Üstelik Osmanlı devleti Şam rejimine göre on kat daha meşruydu.”