Osmangazi Köprüsü satılıyor

İzmit Körfezi'ne inşa edilen Osmangazi Köprüsü’nün şimdi de bir bölümünün veya tamamının satışı gündemde.

Osmangazi Köprüsü satılıyor

İzmit Körfezi’ne inşa edilen, hizmete girdikten sonra da devlet tarafından verilen araç geçiş garantisi ve çeşitli usülsüzlüklerle gündem olan Osmangazi Köprüsü, şimdi de satışıyla gündemde.

Bloomberg TV’ye konuşan Osmangazi Köprüsü hissedarlarından Nurol Holding’in Mali İşler Müdürü Kerim Kemahlı, köprünün bir bölümünün veya tamamının satışının gündemde olduğunu söyledi.

“ASTALDI MADDİ SIKINTI YÜZÜNDEN HİSSELERİNİ SATIYOR”

Ortak girişimin yüzde 27 hissesine sahip olan Nurol Holding, söz konusu satışın projenin yüzde 18 ortağı İtalyan Astaldi şirketinin maddi sıkıntısından kaynaklandığını belirtti.

Söz konusu nakir sıkıntısının sebebi ise bankalardan çekilen döviz bazlı krediler.

Astaldi şirketinin uluslararası banka ve finans kuruluşlarıyla temasa geçtiğini de belirten Kerim Kemahlı, kısa sürede bir geri dönüş beklediklerini söyledi.

İtalyan Astaldi şirketiyle birlikte diğer firmaların da ekonomik olarak zorlandıkları ancak hisse satışı talep etmedikleri ifade ediliyor.

3.Köprü’de de yüzde 33 hissesine sahip olan Astaldi, Türkiye’deki finansal gelişmelerden dolayı maddi darboğaz yaşadığını belirterek Roma’da konkordato başvurusunda bulunmuştu.

KÖPRÜ BUGÜNE KADAR HEP USÜLSÜZLÜKLERLE GÜNDEME GELDİ

Osmangazi Köprüsü’nde geçen yıl 71,75 TL olan otomobil geçiş ücreti, 2019 yılının ilk günü 103,05 TL’ye çıkarılmıştı.

Bir çok usülsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Osmangazi Köprüsü’nde, ‘Sistem çalışmıyor’ denilerek alınan nakit ücretin kayıtlara girmediği, böylece devletin taahhüt ettiği araç kotasının düşük gösterildiği ortaya çıkmıştı.

HGS ya da OGS’de bakiye yoksa, ‘Sonra ödersiniz’ denilerek bei kat ceza kesilmesinin yolunın açıldığının iddia edildiği köprüde halen üç numaralı HGS’den geçtikten sonra ‘yetersiz bakiye’ denilerek ücret nakit alınıyor.