Ortaklara 'dava' çağrısı: Sağda inseniz de sağdan inmeyin, en büyüğü destekleyin

AKP'de yaşanan ve devamı gelebileceği söylenen bölünmelerle ilgili yandaş medyadan "Sağda inecek olabilir ama sağdan inilmemeli." çağrısı geldi.

Ortaklara 'dava' çağrısı: Sağda inseniz de sağdan inmeyin, en büyüğü destekleyin

AKP’de Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan öncülüğünde yaşanan ve gerisinin de geleceği konuşulan ayrışmalara ilişkin islamcı Yeni Akit‘te dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.

İbrahim Karataş’ın “Sağın selameti” başlıklı yazısında “Demokrasinin sayılara dayalı bir sistem olması, sağ-İslami kesimin sayıca fazla olması ve rakip partilerin yıkıcı karakterleri sağ kesimin bölünmemesini elzem kılıyor.” denilirken “Yeni partilerin kurulması siyasi bölünmeyi kaçınılmaz yapsa da tüm partilerin üzerinde, onlardan önce varolup sonra da var olacak olan davanın selameti için partilere düşen görev davanın bütünlüğünü bölmemektir. Gönül isterdi ki bölünme olmasın. Ama belli ki olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Bölünen taraflara bir “tavsiye”de bulunan Karataş, bir oyun bile “dışarı” gitmemesi ve  iktidarın el değiştirmemesi için ayrılan tarafların ittifak için de kalmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

Karataş şöyle devam etti:

“Büyük parti kendi iktidarının devamı için küçüklerle aynı çatı altında kalmaya razı olmalı. Küçüklerse yüzde birkaç oyla bütün bir kesimi iktidardan etmemeli. Bu yüzden tüm sağ ve muhafazakâr partiler Cumhur İttifakı altında toplanmalı ve diğer ittifaka kayan tabanını da almak için çaba göstermeli. İttifak içinde iktidar olabilecek en büyük partinin yürütmeyi elinde tutmasına destek verilmeli. Destek veren daha küçük partiler ise ezilmemeli. Meseleye ben-merkezli, duygusal ve düşmanca bakmamalı. Sağda inecek olabilir ama sağdan inilmemeli. Her daim gökten inen kararlar vardır. Bunların hayrımıza olması biz yerdekilerin basiretine bağlı.”