Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi kapatılmış!

İzmir ve Ege Bölgesi yaz boyunca çıkan orman yangınlarında büyük kayıplar yaşarken Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi'nin bu yıl içinde kapatıldığı öğrenildi.

Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi kapatılmış!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, orman yangılarıyla mücadelede için İzmir Tınaztepe’de kurulan “Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi” nin kapatılmasını meclis gündemine taşıdı.

Yüzlerce hektar orman alanını yanlış ve yetersiz müdahale nedeniyle kaybedildiğini belirten Arslan, “Yanan her bir ağaç, hayatını kaybeden her bir canlı yüreğimizi dağladı. Bu politikalar sürdüğü sürece bu tür felaketler yaşanmaya devam edecektir. Orman yangınlarıyla mücadelede, deneyimli ve eğitimli kadrolar, orman yangınlarıyla mücadelenin bel kemiğidir. İlk defa orman yangınıyla karşılaşmış, orman yangınıyla mücadelede kullanılan iş makinelerini, alet ve edevatını kullanmasını bilmeyen personelle yangını söndüremezsiniz. Orman yangınını söndürmek bir deneyim işidir.” dedi.

Yangın amirinden yangın söndürme işçisine kadar tüm kadronun çok iyi bir eğitimden geçmesi gerektiğini belirten Arslan, “Eğitimler belirli periyotlarla tekrarlanmalı, tatbikat ve saha deneyimleri ile güçlendirilmelidir.” dedi.

“KAPATILMASI ORMAN CİNAYETİDİR”

Merkezin 16 hektar alan üzerine kurulmuş ve yurt içi ve yurtdışından gelecek yangın söndürme ekiplerine eğitim veren bir kurum olduğu belirten Arslan, “Maalesef bu önemli kurum bu yıl içerisinde kapatılmıştır.” bilgisini verdi.

Arslan, “Orman yangınlarının en yoğun olduğu bir bölgede böyle bir kurumun kapatılması orman cinayetidir. Orman yangılarında karşı karşıya olduğumuz ve içimizi dağlayan bu acı tablonun tek sorumlusu bu zihniyettir” açıklamalarında bulundu.

“BİLİM VE AKILLA AÇIKLANABİLECEK YANI VAR MI?”

CHP’li Arslan, Meclis gündemine taşıdığı önergesinde Bakan Pekdemir’e şu soruları yöneltti:

-Yangınla mücadelede büyük önem taşıyan Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi hangi tarihte ve ne gerekçeyle kapatılmıştır?

-Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezinin kapatılması kamu yönetimi ciddiyeti, bilim ve akılla açıklanabilir bir yanı var mıdır? Bu merkezin kapatılması hükümetin orman politikası ve ormanlara bakışının bir sonucu mudur?

-Buca Tınaztepe’de bulunan Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi yerleşkesinin 9 Eylül Üniversitesi’ne devrinden sonra Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınacağı bilgisi doğru mudur?