ORC'den yeni anket: AKP yüzde 30'a düştü

ORC araştırma, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracakları partilerle ilgili anket yayımladı. Anket verilerine göre AKP'nin oy oranı yüzde 30'a düşüyor.

ORC'den yeni anket: AKP yüzde 30'a düştü

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracakları partilerle ilgili ORC araştırma şirketi bir anket yaptı. ‘Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz’ sorusunu deneklere yönelten ORC, ‘Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun oy oranını da araştırdı.

Anketteki veriler şöyle:

Araştırma şirketi deneklere ilk olarak ‘Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz’ sorusunu yöneltti. Bu soruya gelen yanıtta AKP yüzde 30.6 çıkarken CHP yüzde 26.5, MHP yüzde 14.2, HDP yüzde 8.1, ‘İyi Parti’ yüzde 3.9, Saadet Partisi ise yüzde 1.7 oranında oy alıyor.

ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU’NUN OY ORANI

Yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun oy potansiyelleri merak konusuydu. ORC bu soruyu da deneklere yöneltti. Ali Babacan barajı geçecek bir oy oranına sahip görünürken, Ahmet Davutoğlu baraj altında kalacak. Ankete katılanların yüzde 11.6’sı Ali Babacan’a oy veririm derken, Ahmet Davutoğlu’na oy veririm diyenlerin yüzdesi 8.5’te kaldı.

ORC kadın ve çocuk cinayetleriyle gündeme gelen idam tartışmalarını da vatandaşa sordu. İdama hatırı sayılır oranda destek çıktı.