'Onurlu insanlardı, o kadar arsız insanlar varken böyle olmamalıydı'

Geçim sıkıntıları nedeniyle İstanbul Fatih'te intihar eden dört kardeşin hikayesini aile dostlarından bir kişi anlattı.

'Onurlu insanlardı, o kadar arsız insanlar varken böyle olmamalıydı'

İstanbul Fatih’te 48, 54, 56 ve 60 yaşlarındaki dört kardeşin intihar olduğu ağırlık kazanan ölümleri, ülkenin gündemine oturdu.

Geçim sıkıntısı çektiği, elektrik borcunu ödeyemediği, bankalara borçlu oldukları öğrenilen kardeşlerin hikayesini aile dostları Serpil Alkan RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası canlı yayınında anlattı.

Cansız bedeni bulunanlardan Oya ve Kamuran Yetişkin’in 35 senelik arkadaşı olduğunu belirten Alkan “Oya’nın annesi vefat ettikten sonra 60 bin tl borçlanmış ve kredi çekmiş. Düğün salonlarında şarkıcılık yapmıştı. Daha fazla para kazanabilmek için Mimar Sinan’da modellik yapmaya başladı. 130 kiloya çıkmıştı. Nü fotoğrafı çekilirken ‘çocuklar bana gülüyordu, gücüme gidiyor’ diyordu. Psikolojisi bozuldu. ‘Ben ölürsem ablam, kardeşim, abim perişan olurlar bütün yük benim üzerimde.’ En çok ablasını severdi. ‘Ben ölürsem perişan olurlar ben öleyim onları da arkamdan sürükleyeyim gibi düşündü’ diye hissediyorum. Hiç evlenmediler, hep beraber yaşıyorlardı. Ev sahibi kirayı arttırmak istiyordu bu yüzden mahkemelik olacaklardı. Ramazan ayında erzak yardımı yapanlardan toplayıp onlara veriyordum. Bu sene Kamuran’a söyledim ‘ben almayacağım durumu benden daha kötü olanlara ver’ dedi.

Ölen Yetişkin kardeşlerin iki kardeşinin daha olduğunu söyleyen Alkan, “Ben aileden olmadığım için bana cenazeyi vermeyecekler. En azından cenazeyi kaldırmak için bana yardım etsinler. Durumlarını düzeltmek, borçlarını kapatmak için Mersin’de bir miras olayı vardı. Ucuza gitmesin diye biraz bekletmişlerdi. Aile Sosyal Bakanlığından geldiler, başvuru yok dediler. Haber vermedikleri için yardım da gelmemiş. Daha önce yeşil kart çıkartsınlar diye çok söyledim ama kabul etmediler, onurlu insanlar.” ifadelerini kullandı.

“O kadar kötü insanlar varken arsız, yüzsüz insanlar varken böyle olmamalıydı.” diyen Alkan, sözlerini  “Onur duyuyorum ama ölmeyi hak etmediler’’. diyerek bitirdi.