Online tanzim satış şovu: Bir kilo biber kargosuyla 9 lira 70 kuruş

AKP'nin seçim şovu olarak devreye soktuğu tanzim satışlar onlineda da başladı. Bir kilo ürünün kargo bedeli 3,70 TL. Dolayısıyla kilosu 6 lira olan biber, kargo bedeliyle birlikte 9 lira 70 kuruşa geliyor.

Online tanzim satış şovu: Bir kilo biber kargosuyla 9 lira 70 kuruş

AKP’nin seçim şovu olarak devreye soktuğu tanzim satışlar internet üzerinden de başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın “Tanzim satışlarının yakın zamanda Türkiye’nin Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com’da başlayacak” sözlerinden birkaç saat sonra internet üzerinden satışlar başladı. Bir kilo ürünün kargo bedeli ise 3,70 TL. Dolayısıyla kilosu 6 lira olan biber, kargo bedeliyle birlikte 9 lira 70 kuruş oluyor. Soğanın kilosu ise 5 lira 70 kuruşa geliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, 13 Şubat’ta yaptığı açıklamada online satışın ne zaman başlayacağını belirtmemişti. Ancak Turhan’ın açıklamasından birkaç saat sonra satışlar internet üzerinden başladı.

BİR KİLO ÜRÜNÜN KARGO BEDELİ 3.70 LİRA

epttavm.com’a girdiğinizde tanzim satış ürünlerinin listelendiği sayfayla karşılaşıyorsunuz. Site üzerinden alışveriş yapmayı denediğimizde, bir ürün için en fazla 3 kilo sepete eklenebiliyor. Bir kilo ürünün kargo bedeli ise 3.70 TL. Kilosu 6 lira olan biber, kargo bedeliyle birlikte 9 lira 70 kuruş oluyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın halci, pazarcı ve esnafı hedef gösteren açıklamalarının ardından çarşı ve pazardaki fiyatları düşürmek iddiasıyla açtığı tanzim satış noktaları ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan 13 Şubat’ta bir açıklama yapmıştı. Turhan, açıklamasında “Sebze ve meyvede tanzim satış uygulamasını, Türkiye’nin Milli Pazaryeri Platformu www.epttavm.com’da başlatıyoruz” demişti.

Turhan, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ve PTT AŞ güvencesiyle başlatılan bu proje kapsamında tarım ürünlerinin vatandaşımıza ulaşması sürecinde yaşanan aracı hizmet ücretlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. www.epttavm.com internet adresinde e-Tanzim olarak hizmete sunulan meyve ve sebzeler tanzim fiyatları ile satılırken, tüm ürünler PTT Kargo ve Lojistik aracılığı ile güvenle vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır” dedi.