Onlara kriz yok: Sabancı Holding, 2018'de 3 milyar 830 milyon net kâr elde etti

Emekçiler ekonomik krizle boğuşurken, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen "2018’de güçlü bir performans ortaya koyduklarını" belirterek, "Riskleri öngördük. Sabancı Topluluğu olarak 2018’de yüzde 34 büyüdük" dedi.

Onlara kriz yok: Sabancı Holding, 2018'de 3 milyar 830 milyon net kâr elde etti

Türkiye’nin Koç Holding’le birlikte en büyük iki sermaye grubundan biri olan Sabancı Holding, “ekonomik kriz” şartlarında geçen 2018 yılında da kârlılığını arttırdı.

Sabancı Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding’in 2018 yılı kombine net satışları yüzde 34 artışla 88 Milyar 80 Milyon TL, konsolide net karı ise yüzde 10 artışla 3 Milyar 830 Milyon TL olarak gerçekleşti.

Sabancı finansal sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapan Göçmen, “2018’de bizi farklı kılan, sağlıklı öngörüler ışığında doğru hedefler koymamız ve doğru zamanlamalarda attığımız etkin adımlar oldu. Yıla başlarken nakit yönetimini her zamanki gibi temel önceliğimiz olarak gördük. Kurumsal yönetimin en önemli unsurlarından risk yönetimineönem verdik ve bilanço risklerimizi minimize ettik. Değer zincirimizi, bayi, tedarik ve satınalma süreçlerimizi doğru yönettik. Dijitalleşmeyi iş modelimizin odağına aldık” dedi.

AKP’nin ekonomi yönetiminin sık sık tekrar ettiği gibi “ekonomide dengelenme”nin başladığını ifade eden Göçmen, seçim sonrasında daha uzun vadeli reformlar beklediklerini belirtti.