Önce darp edip sonra yakmaya çalıştılar

Adana'da iki erkek, 48 yaşındaki Ebru Berköz Karaca'ya beyzbol sopaları ile saldırıp ardından yakmaya çalıştı. Yaralı kurtulan Karaca'nın ifadesi üzerine üç şüpheli gözaltına alındı.

Önce darp edip sonra yakmaya çalıştılar

Adana’da beyzbol sopasıyla darp ettikleri kadını üzerine yanıcı madde dökerek yakmakla tehdit ettiği ileri sürülün üç şüpheli yakalandı.

48 yaşındaki Ebru Berköz Karaca, iş arkadaşının kullandığı otomobille Çukurova ilçesinin Kurttepe Mahallesi’nde seyir halindeyken içinde dört kişinin bulunduğu bir otomobil önlerini kesti. Araçtan inen iki kişi, Karaca’yı zorla otomobilden çıkarıp beyzbol sopasıyla darp ettikten sonra üzerine yanıcı madde döktü.

ÇAKMAĞI ATEŞLEYEREK TEHDİT ETTİ

Şüphelilerden biri elindeki çakmağı ateşleyerek Karaca’yı yakmakla tehdit etti. Bu sırada, çevredeki vatandaşların olay yerine yönelmesiyle şüpheliler otomobillerine binerek uzaklaştı. Yaralanan kadın, 112 Acil Servis ekiplerince Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Karaca, başlatılan soruşturma kapsamında polislere verdiği ifadede, kendisine saldıranların daha önce işlettiği tesise zorla el koyduğu gerekçesiyle aralarında anlaşmazlık bulunan Levent G. ve kuzeni Doğan G. olduğunu anlattı. Polis, Karaca’nın şikayeti üzerine saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen şüpheliler ile onları araçta beklediği iddia edilen İsmail A’yı gözaltına aldı. Bir kişinin daha arandığı öğrenildi.

‘BİRİ CEP TELEFONU İLE OLAYI KAYDEDİYORDU’

Taburcu edilen Karaca, uzun süredir işlettiği tesisi, gözaltına alınan üç kişinin zorla el koyup alkollü mekan haline getirdikleri iddiasıyla yaklaşık 2 ay önce savcılığa şikayette bulunduğunu belirtti. Karaca, şikayeti üzerine tapusu bulunmayan ancak işletme ve yapı kayıt belgesi kendisinde olan tesisin işletmesinin savcılıkça durdurulduğunu aktararak şöyle konuştu:

“İş arkadaşımın aracıyla tesisin son durumunu görmek için yakınından geçtim. Bu sırada, savcılık kararıyla faaliyeti durdurulan tesisin çalıştırıldığını ve alkol servisi yapıldığını fark ettik. Bunun üzerine telefonla durumu polise bildirdim. İşletmeye polisle birlikte zabıta ekipleri gelip burayı mühürledi. Anlaşmazlık yaşadığım kişiler beni fark edip içinde olduğum aracın peşine düştüler. Daha sonra aracın önünü kesip iki kişi beni zorla araçtan indirip beyzbol sopasıyla darp etti. Üzerime yanıcı madde döküp tehdit ederek yakmaya çalıştılar. İş arkadaşım onları engellemeye çalıştı ama başarılı olamadı. Bu sırada iki kişiden biri cep telefonu kamerasıyla olayı kaydediyordu. Araçta iki kişi daha bulunuyordu. Yanıp ölebilirdim. Bu korku bambaşka bir şey.”