'Ölüm gemisi' yeniden Türkiye'ye geldi...

Türkiye'ye 'ucuz et' olarak satılacağı belirtilen canlı sığırları geçen yıl getiren ve “ölüm gemisi” olarak da adlandırılan NADA gemisinin yeniden Türkiye’ye geldiği ortaya çıktı.

'Ölüm gemisi' yeniden Türkiye'ye geldi...

Geçtiğimiz yıl Brezilya’dan ithal edilen ve ‘ucuz et’ olarak satılacağı belirtilen 25 bin büyükbaş hayvan taşıyan Nada gemisi Türkiye’ye ulaşırken, hayvanların yol boyunca pis bir ortamda, işkence altında ve son derece sağlıksız koşullarda getirildiğini gösteren fotoğraf ve videolar ortaya çıkmıştı.

Hayvanlar için taşıdığı kötü koşullar nedeniyle ‘ölüm gemisi’ olarak da adlandırılan geminin bu yıl da İskenderun Limanına yanaştığı öğrenildi.

Odatv’de yer alan habere göre, geminin kayıtlarda 2 Ağustos’ta Brezilya’dan yola çıktığı ve 22 Ağustos’ta limana yanaştığı görülüyor. Geminin ithal hayvanları Brezilya’dan getirip Türkiye’ye bıraktığı iddia ediliyor.

Geminin geçen sene gelişinin ardından Türkiye’de birçok hayvan hastalığı ortaya çıkmış, özellikle büyükbaş hayvanların hastalıklı olarak Türkiye’ye sokulduğu konuşulmuştu.