Öldürülen avukatın dosyasına gizlilik kararı

Bir eğlence mekanında iki grup arasındaki kavgayı ayırmaya çalışırken öldürülen avukatın soruşturmasında gizlilik kararı verildi.

Öldürülen avukatın dosyasına gizlilik kararı

Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu, önceki gün bir kavgayı ayırma çalışırken öldürülen Avukat Armanç Arkaş’ın dosyasına gizlilik kararı getirildiğini açıkladı.

Armanç Arkaş’ın mesleğin ve hayatın başında, iyi bir insan ve başarılı bir avukat olduğu vurgulanan açıklamada, dosyanın avukatlardan gizlendiği belirtildi.

Failin tutuklandığı belirtilerek, şöyle denildi: “Ama soruşturma dosyası her zaman olduğu gibi garip ve anlaşılmaz bir şekilde avukatlardan gizlendi. Bu ölüm, eğer bir ‘dost kurşunu’ ile kazara gerçekleşmişse, dosya neden avukatlardan gizlenir, anlamış değiliz. Öldürülen bir avukat, dosya avukatlardan gizlenirken basına alelacele bazı bilgiler servis edilmekten geri durulmadı. Şu ana kadar ulaştığımız bilgiler, görgü tanığı ifadelerinde de bazı çelişkiler mevcut. Soruşturmadaki bazı kör noktaların olduğunu, bu noktaların tüm yönleriyle açığa çıkması için mücadele edeceğiz. Dosyada kısıtlama/gizlilik kararı verilmesi üzerine, dosyada gizlilik kapsamı dışında kalan şüpheli ve görgü tanıklarının ifadeleri tarafımıza verilmesini talep ettik ve kısıtlılık kapsamı dışında kalan bazı belgeler bize verildi. İlk incelemede beyanlar arasında dikkat çekici bazı çelişkiler gözlenmiştir. Olay yerini gören işyeri veya MOBESE kamera görüntülerinin olup olmadığını, varsa toplanıp toplanmadığını bilmiyoruz. Çünkü soruşturma dosyası bizden gizlendi. Diyarbakır Barosu bu olayın tarafı ve takipçisidir. Baromuzca bu olaya ilişkin bir komisyon kurulacak ve olayın bütün yönleriyle açığa çıkması için elimizden geleni yapacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz.”

Polis olayla ilgisi olan 3 kişiyi gözaltına aldı.