Okul müdüründen 'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer' paylaşımı!

Yobaz okul müdürünün kadın düşmanı paylaşımı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sorulmak üzere Meclis'e taşındı.

Okul müdüründen 'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer' paylaşımı!

İzmir’in Karaburun İlçesi merkezindeki, Karaburun İlkokulu’nda okul müdürü olarak görev yapan Şahin Özdemir, Facebook hesabında, türbansız kadınları perdesiz eve benzeten ve Necip Fazıl’a atfedilen bir cümleyi paylaştı.

Paylaşımda, “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık” ifadeleri yer aldı.

Müdür Özdemir, gelen tepkiler karşısında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı sildi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu TBMM gündemine taşıdı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Murat Bakan, Ziya Selçuk’a skandalla ilgili yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1 – Söz konusu paylaşımı yapan okul müdürü Şahin Özdemir hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa ne aşamadadır? Başlatılmadıysa hangi gerekçeyle başlatılmamıştır?
2 – Anayasamıza ve Temel Eğitim Kanunu’na aykırı davranan Okul Müdürü hakkında hangi idari işlem yapılmıştır?

ADLİ SÜREÇ İŞLİYOR MU?

Söz konusu paylaşımın hem Türk Ceza Kanunu (TCK)’nın 216. maddesi olan “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ kapsamında değerlendirilebilecek hem de toplum tarafından asla kabul edilemeyecek vahim bir hadise olduğunun altını çizen CHP’li Bakan, Adalet Bakanı’na sordu:

“Sosyal medya hesabından ‘Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralık’ ifadelerini içeren paylaşım yapan Karaburun’un merkezindeki ilkokulun müdürü olan Şahin Özdemir hakkında adli bir süreç işlemekte midir?”