Okul müdüründen kız öğrencilere skandal sözler

Öğrencilere kıyafetlerinden dolayı 'had bildirmeye' kalkan okul müdürü, sık sık 'haddini bil' diye öğrencilere bağırırken; olay esnasında bir kadın öğretmenin daha o anlara tanık olduğu anlaşılıyor.

Okul müdüründen kız öğrencilere skandal sözler

HDP Siirt Milletvekili Merak Danış Beştaş, Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş’ın kız öğrencilere uyguladığı psikolojik şiddetin ses kayıtlarını paylaştı.

Beştaş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı ses kayıtlarıyla, Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Karataş’ın kız öğrencilere yönelik hakaretlerle dolu ve aşağılayıcı sözleri ortaya çıktı. Okul müdürü kız öğrencilerin kıyafetlerine hakarete varan ifadelerle tepki gösterirken “Burası yatak odan değil” sözlerini kullanıyor.

Öğrencilere kıyafetlerinden dolayı ‘had bildirmeye’ kalkan okul müdürü, sık sık ‘haddini bil’ diye öğrencilere bağırırken; olay esnasında bir kadın öğretmenin daha o anlara tanık olduğu anlaşılıyor.

Beştaş, “Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi… Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Bir çok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor” diyerek ses kayıtlarını paylaştı.

İşte o anlar: