‘Okul müdürleri anahtarları emniyete teslime edecek’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Diyanet, gerici vakıf ve derneklerle imzaladığı protokollerle eğitimden elini çekmeye başlaması, okullardaki denetiminin azalması, gözleri buralardaki uygulamalara çevirdi.

‘Okul müdürleri anahtarları emniyete teslime edecek’

MEB’in bu sefer de Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı ile imzaladığı bir protokol kapsamında gece bekçilerinin okullarda dinlenmesine izin veren bir karar alındı. Bu kapsamda da okul müdürlerinin yarın akşama kadar okulun anahtarlarının emniyete teslim edileceği öne sürüldü.

‘OKULLAR MOLA TESİSİ YAPILDI’

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, söz konusu iddiayı “Bakanlık ufak ufak eğitim alanından elini eteğini çekiyor. Cemaatlerin köşe başlarını tuttukları yetmiyormuş gibi, vakıflarla, falanca yerlerle imzalanan protokoller… Eğitim Bakanlığı, protokol Bakanlığı oldu…Bu gidişle okullar artık mola tesisleri haline dönüşecek. Nereden mi çıktı?..Kilis İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı arasında bir protokol yapıldı. Gece bekçileri için okullar mola tesisi haline getirildi” ifadeleriyle köşesinden gündeme getirdi.

“Okul müdürlerine de okulların anahtarlarının gece bekçilerine vermeleri zorunlu hale getirildi. Okul müdürleri, yarın mesai bitimine kadar okulların birer yedek anahtarını emniyete teslim edilecek” diyen Takan, yazısında şunları kaydetti:

“Kilis Valiliği, okullara, “Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin İstirahatları” konulu talimat yazısı gönderdi. “İl Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği, ekli listede adı-soyadı ve bölgeleri belirtilen Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin kısa süreli istirahat ve ihtiyaçlarını gidermelerine imkan sağlamak için bir adet okulunuz girişlerinde bulunan güvenlik kulübeleri, kulübesi olmayan okullar ise okul kapı anahtarlarının yedeklerini İl Emniyet Müdürlüğündeki görevlilere teslim edilmek üzere 08/03/2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüz Sivil Savunma Uzmanı Hüseyin AKYOL’a teslim edilmesi hususunda; Gereğini bilgilerinize rica ederim…”