'Okçular Vakfı kapatılıyor' iddiası: Açıklama geldi...

Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu Okçular Vakfı ile ilgili kapatılacağı iddiası gündeme geldi, vakıf ise açıklama yaparak faaliyetlerine devam ettiğini duyurdu.

'Okçular Vakfı kapatılıyor' iddiası: Açıklama geldi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yüklü yardımda bulunduğu, ‘vakıf’ adı altında faaliyet gösteren yandaş kuruluşlardan Okçular Vakfı için ilginç bir iddia dile getirildi.

Ekrem İmamoğlu’nun yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından belediyeden aktarılan yardımların kesilecek olması sebebiyle Okçular Vakfı’nın kapanacağı iddia edildi.

İddiaya göre Bilal Erdoğan’ın da mütevelli heyeti üyesi olduğu Okçular Vakfı’nın Yönetim Kurulu, vakıf çalışanlarına dün itibariyle faaliyetlerini sonlandırdığını tebliğ etti. İBB bünyesinde hazırlanan yemeklerin gittiği vakıfta pazartesi günü öğle yemeği de verilmedi.

Başkanlığını Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Ali Haydar Yıldız’ın üstlendiği vakfın internet sitesi de son olarak 27 Mayıs’ta güncellendi.

Manifesto olarak iddia ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız vakıf, telefonlarımıza cevap vermedi.

AÇIKLAMA GELDİ: KAPATILMIYORUZ

İddiayla ilgili olarak Okçular Vakfı’ndan kısa bir açıklama geldi. Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada vakfın kapatılacağına yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi ve “Vakfımız ‘ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı olacak genç sporcular yetiştirmek ve onları maddi-manevi desteklemek’ misyonundan sapmadan yoluna devam etmektedir.” denildi.