'Oğuz Haksever ekranlara dönemeden kovuldu' iddiası

Oğuz Haksever’in NTV’den ayrıldıktan sonra anlaştığı Haber Global’le de Ankara’dan gelen bir telefon üzerine yollarını ayırmak zorunda kaldığı ileri sürüldü.

'Oğuz Haksever ekranlara dönemeden kovuldu' iddiası

Oğuz Haksever’in Mayıs ayında NTV’deki programında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yassıada ziyareti haberini sunduğu esnada mikrofon açık kalınca “Neresi yaslıada be. Canına okumuşsun” sözleri duyulmuştu.

Haksever bu gafının ardından NTV’de “tutunamamış” ve bir veda yazısı yazarak kanaldan ayrılmıştı.

Bir süredir ekranlardan uzak olan Haksever’in Haber Global ile anlaştığı öne sürülmüştü. Kanalda yayınlanacak programı için tanıtım çekimleri ve hazırlıkları yapıldığı belirtilmişti.

Ancak Medyaradar‘in haberine göre, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş bir süre önce Haksever’i arayarak “Oğuz abi Ankara’dan telefon geldi. Seni ekranda istemiyorlar” dedi ve Haksever’in daha ekrana çıkamadan işine son verildi.

Sitede  ‘radar operatörü’ mahlasıyla kaleme alınan yazıda şu ifadelere yer verildi:

“(…) Uzun yıllar birlikte çalıştığı Haber Global’in Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş, Haksever’i kanala davet eder. Bu gelişmeyi de ilk kez Medyaradar’da okumuştunuz hatırlatırım.
Haksever, Erdoğan Aktaş’ın davetini kabul eder. Tanıtımlar çekilir hazırlıklar yapılır ve Oğuz Haksever Haber Global’de mesaiye başlar. Ancak, yeni yayın döneminde ekranlarda olması planlanan Haksever aldığı bir telefon ile yıkılır. Arayan, Erdoğan Aktaş’tır. Sesi solgun ve titrek olan Erdoğan Aktaş çok uzatmadan konuya girer; “Oğuz abi Ankara’dan telefon geldi. Seni ekranda istemiyorlar abi” der. Duydukları karşısında kısa bir şaşkınlık yaşayan Haksever; “sağlık olsun Erdoğan” der ve telefonu kapatır.”