Oğuz Arda Sel’in annesi: Bu dava üst düzey isimlere uzanacak

Çorlu'daki tren faciasında yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz Sel, faciaya ilişkin davanın üst düzey isimlere uzanacağını dile getirdi.

Oğuz Arda Sel’in annesi: Bu dava üst düzey isimlere uzanacak

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin yaralandığı tren faciasına ilişkin davanın ikinci duruşması dün görülmüştü.

Faciada yaşamını yitiren 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel, Sputnik Radyo‘da Atilla Güner’le Akşam Postası programında duruşmadan izlenimlerini aktardı.

“Bir anne olarak duruşmanın gidişatı bildiklerimizi destekler nitelikte. Çocuğumun ve 25 insanın bir ihmal cinayetine kurban gittiğine tanık oluyoruz” diyen Mısra Öz Sel, davanın üst düzey isimlere uzanacağını dile getirdi.

Sel, duruşmada ifade veren Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt’un şu sözlerini hatırlattı:

“Bir balans duvarı yapılmadı bunun yapılması gerektiğine dair uyarılar defalarca tarafımızdan verildi. Yapılmadı. Vermiş olduğum dilekçe sonrasında azar bile işittim. Yapılan menfezin daha önce neden yapılmadığı sorgulandığında ödenek olmadığı anlaşıldı. Başka menfezler için ayrılan ödenek buraya kaydırılmış. Bunun karar merci ben değilim. Bu üst yönetim tarafından yapılması gereken genel müdüre kadar çıkan bir durumdur benim hatam suçum yok”.

“BİLİRKİŞİ ASLINDA SANIK OLMALI”

Bir anne olarak genel müdürün de dahil olduğu sorumluların yargılanmalarını istediğini söyleyen Mısra Öz Sel, “Kurt ifadesinde bilirkişilerin Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolu ile bağlantısını gözeterek bu hat üzerinde yapılan çalışmaların hiç de güvenli olmadığını söyledi. Bilirkişinin aslında sanık olması gerektiğini söyledi. Artık gözle görülen gerçeklerin üstü örtülemez” ifadesini kullandı.

“ÜSTTEKİ BİRİLERİNİ KORUMAK VİCDANSIZLIK”

Sanıklardan Celalettin Çabuk’un daha üst düzey isimleri korumak için karşılarına çıkarıldığını savunan Sel, “Üstte birilerini korumak üzere karşımıza çıkaran sanık Celalettin Çabuk demiryolu işçisi. Kendi adına yapabileceği hiçbir şey yok. Bir garibanın üzerine olayı yıkmak da üstteki birilerini korumak vicdansızlığıdır” diye konuştu.