Öğretmenden 17 ilkokul öğrencisine cinsel istismar!

Adı açıklanmayan bir ilkokulda, 4. sınıf öğrencisi 17 çocuğa öğretmenleri tarafından cinsel istismar uygulandığı ortaya çıktı.

Öğretmenden 17 ilkokul öğrencisine cinsel istismar!

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, ismini ve yerini açıklamadığı bir ilkokulda, 4. sınıf öğrencisi 17 çocuğa öğretmenleri tarafından cinsel istismar uygulandığını açıkladı.

Hürriyet‘te Ayşe Arman’ın ‘Son zamanların en felaket cinsel istismar vakası’ başlığı ile yayımladığı yazıya göre Güllü, “Bir ilkokulda, 4. sınıf kız çocuklarına öğretmenleri tarafından sınıfta yapıldığı iddia edilen cinsel istismar. 2018 yılının felaketi açıkçası! Başka kelime bulamıyorum tarif etmeye… Pek çok vaka dinledik, ama böylesini ne gördük ne işittik. Arkadaşlarımla buluşup bu istismarın ayrıntılarını öğrenmeye başladığımızda şahsen ben kanımın beynime doğru çekildiğini, başımın alev aldığını hissettim. Sonlara doğru anlatan arkadaşımın ağladığını fark ettim. ‘Dur’ dedim, çünkü derin bir nefes almam gerekiyordu, insana tansiyon ilacı aldıracak kadar vahim bir olay iddiasıyla karşı karşıyayız” dedi.

“ANLATSAM YAZAMAZSINIZ”

Güllü açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bu 17 kız öğrencinin bazılarına 3. sınıfın ilk gününden itibaren, bazılarının zamanını hatırlayamadığı tarihten itibaren istismarda bulunduğunu iddia ediliyor. Minicik çocuklar bunlar. Özel bölgelerine elbise üstü ve altından öğretmenler masasının altında dokunma, kendi organını kıyafet dışına çıkararak temas ettirmesi iddiaları var. Sadece temasla da kalmıyor! İş daha ileri boyutlara da taşınmış. Olan biteni ifade edebilmem mümkün değil. Anlatsam da yazamazsınız. Açıkça konuşulabilecek şeyler değil. Ben ki bu konuları “Bu ülkenin çocukları bu istismarları yaşamasın!” diye anlatan biriyim. Ama bu davada kelimelerimin tükendiği bir iddiayla karşı karşıyayız. “Nasıl olabilir böyle bir şey!” diye sorup duruyorum arkadaşlarıma. Son 10 yıldır bu kadar yoldan çıkmış, bu kadar gözü kara ve cinsellik tatminini küçük çocuklarda deneyen birini görmedik. Dahası denemesini yaparken, etraftan “Görünürüz”, “Yakalanırsam ceza alırım!” ya da “Çocuk bu, ya anlatırsa?” diye çekinmeyen bir pervasızlık ve gözü dönmüşlükle karşı karşıyayız!”

TUTUKLANDI

Olayla ilgili 17 kız çocuğunun ailesinin savcılığa başvurduğunu belirten Güllü, sözkonusu okulda 9-10 yıldır görev yaptığını öğrendikleri istismarcı öğretmenin 7 Ocak 2019’da tutuklandığını açıkladı.