Öğrencileri zorla Bilal Erdoğan'ın mitingine götürdüler: 'Bursa İl Milli Eğitim Müdürü istifa etmelidir'

Mersin’deki 15 Temmuz konferansının ardından öğrencileri velilerinden habersiz ve dayatmayla AKP mitinglerine götürme haberlerinin son adresi Bursa oldu.

Öğrencileri zorla Bilal Erdoğan'ın mitingine götürdüler: 'Bursa İl Milli Eğitim Müdürü istifa etmelidir'

Bursa’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’in oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜGVA, toplu açılış adı altında siyasi miting düzenledi. Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu bu mitinge lise öğrencilerini zorla götürüldü. Miting alanından çıkmak isteyen öğrenciler ise engellendi.

Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona “Yerel seçime yönelik mesajların verildiği mitinge öğrenci taşınmasını sağlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrencilerimizin güvenliği için işgal ettiği makamı derhal terk etmeli, bir an önce siyasete atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Skandalı ortaya çıkaran Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona’nın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“TÜGVA Bursa Temsilciliği tarafından toplu açılış töreni adı altında Şehreküstü Meydanı’nda bugün yapılan, Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu mitinge, liselerden öğrenciler taşınmıştır.

Hafta boyunca bir çok lisede AKP Gençlik Kolları sorumluları tarafından bugün yapılan mitinge öğrenci taşımak için çalışma yapılmaktaydı. Kimi ilçelerde milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin okul müdürlerine telkinleri ile , kimi okullarda görevlendirilen öğretmenler nezaretinde binlerce lise öğrencisi okul saatinde otobüslerle Şehreküstü Meydanı’na taşındı. Mitinge katılan öğrencilerin büyük çoğunluğu ne amaçla alanda olduklarından habersiz bir şekilde, açılış törenine katılacakları söylenerek alana taşınmıştır. Kimi okullardan ise öğretmen görevlendirmesi yapılmıştır. Ailelerinin okulda olduğunu düşündüğü binlerce lise öğrencisini, veli izin belgesi düzenlenmeden, yetkili birimlerden etkinlik izin onayları alınmadan siyasi bir mitinge taşıyan okul yöneticileri açıkça suç işlemiştir.

“KONUŞMALAR ZORLA DİNLETİLDİ”

Uzun süre meydanda bekletilen öğrenciler alandan çıkmak istediklerinde ise güvenlik noktasında bekleyen vakıf görevlilerince, alanın dolu görünmesi için engellenmiş, konuşmalar zorla dinletilmiştir.

Lise öğrencilerine vakıf açılış töreni adı altında yerel seçimlere yönelik konuşmaların zorla dinletilmesi, öğrencilerin siyasi etkinliklere alet edilmesi, mitinglere dolgu malzemesi yapılması kabul edilemez.

Üstelik, otobüslerle miting alanına taşınan öğrenciler, miting sonunda serbest bırakılmış, geriye dönüşlerini toplu taşıma araçları ile yapacakları ifade edilmiştir.

“YETKİLİLERİN BİLGİSİ DAHİLİNDE YAPILMIŞTIR”

Bursa’da tüm bu yaşananlar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleşmiştir.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü, çocuklarının okulda olduğunu zanneden velilerimize ve Bursa kamuoyuna merak edilen konularda açıklama yapmalıdır:

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, yasalara aykırı bir şekilde siyasi mitinge öğrenci taşınması için resmi talimat veremediği halde sözlü talimat ve onay vermiş midir?

Liselerde deneme sınavı yapıldığı bir günde öğrenciler neden miting alanına taşınmıştır?

Bu öğrencilerden bir kısmı sabah okula gittikleri halde ders zamanında okuldan nasıl ayrılmışlardır?

Mitinge katılan öğrencilerin izinli sayılacağı söylenmiştir. Liselerde siyasi mitinge katılmak izin gerekçesi midir?

Okul müdürleri AKP gençlik kollarının okuldan öğrenci toplamasına nasıl göz yummuşlardır?

Kimi okullarda öğrencilerle birlikte mitinge katılan öğretmenlerin Kaymakamlık ya da Valilik Görevlendirmeleri yapılmış mıdır?

Tüm bu yaşananlarda Bursa İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere, ilçe yöneticileri, okul yöneticileri ve sözle görevlendirilen öğretmenler açıkça suç işlemiştir.

Yerel seçime yönelik mesajların verildiği mitinge öğrenci taşınmasını sağlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrencilerimizin güvenliği için işgal ettiği makamı derhal terk etmeli, bir an önce siyasete atılmalıdır. ”