Öğrenci pansiyonunda yangın: Yangın merdiveni kilitliydi

Burdur'da bir iş yerinde çıkan yangın nedeniyle üst katlardaki öğrenci pansiyonunu dumanlar sardı. Paniğe kapılan bazı öğrenciler pansiyonun birinci katından atlarken, dumandan etkilenen iki öğrenci hastaneye kaldırıldı. Pansiyondaki öğrencilerden B.B., "Kapılar ve yangın merdiveni kilitliydi. Ne yapacağımızı bilemedik" dedi.

Öğrenci pansiyonunda yangın: Yangın merdiveni kilitliydi

Yangın, Burdur Gazi Caddesi Çiloğlu Sokak’ta bulunan 3 katlı erkek öğrenci pansiyonunun bodrum katında bulunan kumaş dikim atölyesinde çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın sonrası oluşan yoğun duman, 40 öğrencinin kaldığı erkek öğrenci pansiyonunu sardı. Bu sırada yemekte olan öğrenciler panikle kendilerini dışarı attı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dumandan etkilenen bazı öğrencilere sağlık ekipleri tarafından olay yerinde müdahale edilirken, 3 öğrenci ve atölyenin sahibi Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Yangın ise itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

“YANGIN MERDİVENİ KİLİTLİYDİ”

Pansiyonda kalan öğrencilerden B.B., gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın merdiveninin kilitli olduğunu, arkadaşlarıyla pencereden atlayarak binadan çıktıklarını söyledi.

B.B., “Telefonla arkadaşlarımıza haber verdik, kapılar ve yangın merdiveni kilitliydi. Ne yapacağımızı bilemedik.” dedi.

Öğrenci E.A. da yemekhanede oldukları sırada aşağı kattan duman geldiğini gördüklerini ifade ederek, “Yemekteydik. Dumandan etkilenince pencereye çıktık. Dumandan yangın merdivenine ulaşamadık. Nefes alamadık. Yangının pansiyonla ilgisi yok. Yangın merdiveni kilitlenmiş. Yangın merdiveni birinci kata kadar. Yangın merdiveninden sonra seyyar merdiven var o da kilitlenmiş. Kimse inemedi atlamak zorunda kaldı” diye konuştu. (DHA)