Oğluna üniversitede özel kontenjan açtıran profesör: 'İstiklal Marşı'nın dizeleriyim, topunuzu...'

SDÜ Sosyoloji Bölümü'nde Öğretim Prof. Dr. Nazmi Avcı, yüksek lisans programına kayıtlarda oğlu için özel şart getirtti, aldığı tepkilere "İstiklal Marşı'nın dizeleriyim. Topunuzu değişiriz bir sokak kaltağına." diye yanıt verdi.

Oğluna üniversitede özel kontenjan açtıran profesör: 'İstiklal Marşı'nın dizeleriyim, topunuzu...'

Isparta’da bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi’nde yaşanan bir olay, hem üniversitelerde torpil ve kayırmacılığın hem de akademideki gerici kadrolaşmanın vahim bir örneği oldu.

Üniversitenin Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nazmi Avcı’nın müzik öğretmenliği okuyan oğlu Kağan Avcı, sosyoloji yüksek lisansına kaydoldu. Avcı’nın yüksek lisansa kaydolmasından önce ise bu yıl itibariyle başvuru ve kayıt şartlarına, “Üniversitelerin müzik eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak” şartı da eklendi.

Birgün’den Anıl Ataş’ın haberine göre, Kağan Avcı, bu şart sayesinde 60,629 puanla, başarı sıralamasında en sonda olmasına rağmen programa kayıt yaptırmaya “hak kazandı.”

Kağan Avcı’dan yüksek puan alan 6 öğrenci ise kontenjan gerekçesiyle bölüme kayıt yaptırmaya hak kazanamadı.

REKTÖRLÜK İPTAL ETTİ

Olayın gündem yaratması ve gelen tepkiler üzerine SDÜ Rektörü İlker H. Çarıkçı, Twitter üzerinden konuyla ilgili açıklama yaparak, haberi doğruladı.

Başvuran kişinin öğretim üyesinin çocuğu olduğunu açıklayan Çarıkçı, ilgili kontenjanın “etik normlara” uymadığını belirterek, kontenjanı iptal ettiklerini açıkladı.

“İSTİKLAL MARŞI’NIN DİZELERİYİM, TOPUNUZU BİR SOKAK KALTAĞINA…”

Skandalın sosyal medyada gündem olması üzerine Avcı da Facebook hesabından bir paylaşımda bulundu. “Şu anda bölücü örgütlerin, fetöcülerin sosyal medyadan saldırısı altındayım.” diyen Avcı, şu ifadeleri kullandı:

“Sebep oğlumun sosyoloji bölümünde bölüm dışı kontenjanından yüksek lisansa girmesi. Müzik öğretmeni ve ikinci üniversite olarak sosyoloji okumasına rağmen. Bir kişinin fake hesaptan rektöre mesaj atması ve rektörün buna cevap vermesiyle gelişen bir süreç. Şu anda tüm Marksist Leninist ve maocu ekiplerin, dinci geçinen grupların hedefindeyim. Akpartiye kini olanların topyekün savaşı bana da uzandı. Ben ülkücüyüm. Türk milliyetçisiyim. Mhp den Manisa’da 2007 de millet vekili adayı oldum. Korkmadım korkmam da… İstiklal marşının dizeleriyim. Yazıklar olsun sağcı, milliyetçi, dindar görünüp, fetöcü ve bölücü zihniyetlerle iş tutanlara. Topunuzu değişiriz bir sokak kaltağına. Bugüne kadar eğilmedim ve eğilmem. Ben Yemen cephesinde şehit düşmüş Yörük Ahmet Efe’nin torunuyum. Tükrüğümüze değmezler. Oğlum adı gibi Kağan soylu bir Türk sevdalısı olarak yetişti. Bundan taviz verse hakkımı helal etmem.”