'Oğlumu HDP kaçırdı' diyerek HDP önünde eylem yapan kadının oğlu IŞİD'e katıldı iddiası

HDP Diyarbakır binası önünde oğullarının dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi yapan kadınlardan birinin yakınları, oğlunun dağda değil IŞİD’de olduğunu iddia etti.

'Oğlumu HDP kaçırdı' diyerek HDP önünde eylem yapan kadının oğlu IŞİD'e katıldı iddiası

Çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek HDP Diyarbakır il binası önünde ailelerin bekleyişi sürüyor. Jinews’in haberine göre, günlerdir il binası önünde oturan ailelere ilişkin her gün yeni bir bilgi gün yüzüne çıkarken, 9 Eylül’den beri oturan Mevlüde Üçdağ ile ilgili de yeni bir iddia ortaya çıktı. Üçdağ’a ilişkin havuz medyasında, “Diyarbakır’da oturan Mevlüde Üçdağ, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Ramazan (22) için 9 Eylül günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ziyareti sırasında HDP önüne gelip eyleme katıldı” şeklinde bilgi geçiyor.

‘AKP’LİLER İŞ SÖZÜ VERMİŞ’ İDDİASI!

Üçdağ’ı çok iyi tanıdığını söyleyen fakat ismini vermek istemeyen bir yurttaş, Üçdağ’ın oğlunun IŞİD’e katıldığını ve her gün oğlu ile telefonda konuştuğunu iddia etti. Yurttaş haberleri izlediği esnada Mevlüde Üçdağ’ı gördüğünü ve şaşırdığını ifade ederek, “Mevlüde’nin oğlu İmam Hatip Lisesi’ne gidiyordu. Çocuk gitmek istemediği için babası ile sürekli tartışıyordu. Çocuğun sonradan IŞİD’e katıldığını söylediler. Ayrıca IŞİD’e gittiğinden beri de oğlu ile her gün telefonda konuştuğunu da biliyorum. Mevlüde’nin oğlu dağa gitmemiş. Mevlüde ve AKP’liler görüşmüş ve iş sözü almış. Bunun üzerine gidip HDP önünde oturmuştur” dedi. Mevlüde Üçdağ daha önce Diyarbakır halkının kendilerine destek vermediği için beddua ve hakaretler yağdırmişti. Üçdağ, şunları söylemişti: “Diyarbakırlılar gebermiş, gebermiş. Bak İstanbul’dan gelmiş, Ankara’dan, Malatya’dan gelmişler bize destek veriyorlar. Onlar içeriye saklanmışlar. İçerde kalasınız”.