ODTÜ'lüler provokasyon girişimine yanıtını verdi

ODTÜ'ye yönelik provokasyon girişimine karşı bir araya gelen ODTÜ'lü öğrenciler, "Yaşasın Devrimci ODTÜ" diyerek üniversitelerine sahip çıkacaklarını ilan etti.

ODTÜ'lüler provokasyon girişimine yanıtını verdi

MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim-Sen, Suriye’deki harekatı bahane ederek ODTÜ’de bir yürüyüş düzenleyeceğini duyurmuş, faşist grupların da bu yürüyüşle birlikte üniversitede provokasyon yaratacağına dair sosyal medyadaki mesajları açığa çıkmıştı. ODTÜ’lülerin tepkisi sonrası ise yürüyüş iptal edilmişti.

Provokasyon girişimine karşı ODTÜ öğrencileri bugün Fizik çimlerinde bir araya geldi. “Yaşasın Devrimci ODTÜ” yazılı olduğu çeşitli pankartlar taşıyan ODTÜ’lüler adına yapılan açıklamada, üniversitenin bir kez daha devrimci geleneğine karşı bir saldırı ayakta olduğu belirtildi.

“ODTÜ eşit ve özgür bir ortamın egemen olduğu özerk ve demokratik bir üniversite olana dek tüm bileşenler olarak mücadelemiz sürecek. ODTÜ bileşenlerini bu mücadeleye en ileriden sahip çıkmaya çağırıyoruz.” denilen açıklama, “ODTÜ Yıkılmaz!” vurgusuyla son buldu.