ODTÜ'lü öğrencilerden rektörlük önünde 'devrimsiz şenlik olmaz' eylemi

ODTÜ'de öğrenciler Devrim Stadyumu'nun bahar şenliği programında yer almasına engel olan rektörü ''Devrimsiz Şenlik Olmaz'' diyerek protesto etti.

ODTÜ'lü öğrencilerden rektörlük önünde 'devrimsiz şenlik olmaz' eylemi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) öğrenciler her yıl düzenlenen Bahar Şenliği’nin Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilmesini engellemek isteyen Rektör Verşan Kök’ü protesto etti.

Rektörlük binası önünde toplanan binlerce öğrenci “Devrimsiz Şenlik Olmaz” diyerek eylem gerçekleştirdi. Eylemde 99 öğrenci topluluğu ve spor kulübünün imzaladığı ortak bir açıklama okundu.

Öğrenciler rektörün imzası ile yayımlanan açıklama metnindeki şenlik mekanı önerilerinin, talepleriyle örtüşmediğini vurgulayarak ”Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz!” sloganları attı.

Öğrencilerin açıklamasında şu sözlere yer verildi:

”Talebimiz açık ve nettir. Buradan bir kez daha yineliyoruz, en başından beri istediğimiz Devrim Stadyumu hala şenlikte etkinlik kullanımına kapalı durumda. ODTÜ ruhunu sürdürmek adına peşinden koştuğumuz en önemli alanımızın hala şenlik kapsamında olmayışı kabul edilemez. ODTÜ ruhunu yürekten hisseden, bu bilince sahip olan herkes şenliğimizin Devrim Stadyumu’ndan çıkarılamayacağı noktasında hemfikirdir. Biz, bize destek veren tüm dostlarımızı KKM otoparkında değil Devrim Stadyumu’nda ağırlamak istiyoruz.”