ODTÜ'de ruhsatsız inşaata karşı nöbet: Rektör polis saldırısı için süre verdi!

ODTÜ yerleşkesi içerisindeki kavaklık alana yapılmak istenen KYK yurduna karşı toplanan öğretim üyeleri ve öğrencilerine Rektör Kök'ten 'polis saldırısı' uyarısı geldi.

ODTÜ'de ruhsatsız inşaata karşı nöbet: Rektör polis saldırısı için süre verdi!

ODTÜ’de bulunan kavaklık alana yurt yapılmasına karşı öğretim üyeleri ve öğrencilerin haftalardır süren eyleminde bugün kritik bir aşamaya geldi.

Yurt yapılmasına ilişkin tepkiler devam ederken Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ ile KYK arasında yapılan yurt protokolünü inşaatın ruhsatsız olduğunu belirterek rektör hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Verşan Kök, tüm uyarılarımıza rağmen kavaklık alanda inşaat yapımı için imar yönetmeliğine aykırı olarak şantiye binası yapılmasına izin verdi. Ruhsatsız kaçak bir yapılaşmaya göz yumarak, kamu görevini kötüye kullanıyor ve akademik ünvanını hak etmiyor.” dedi.

ODTÜ bileşenleri de basın açıklaması gerçekleştirerek mevcut projenin durdurulması talebiyle topladıkları 3 bin 526 imzayı rektörlüğe iletti.

REKTÖRDEN POLİS SALDIRISI TEHDİDİ

Akşam saatlerinde ise rektör Verşan Kök, alanın 4 saat içinde boşaltılmasını istedi. Kök, alanın boşaltılmadığı takdirde bir ‘polis müdahalesi’nin olabileceğini, kendisinin de buna engel olamayacağını hocalar aracılığıyla bildirdi.

“AMAÇ ODTÜ’YÜ YOK ETMEK”

Polis saldırısı ihtimaline karşı öğrenciler alanda toplanmayı sürdürürken gelişmeler ilişkin ODTÜ Mezunlar Derneği de bir açıklama yaptı. Yapılmak istenen KYK yurtlarıyla aydınlanmaya, bilime, özerk ve demokratik üniversiteye saldırıldığı belirtilen açıklamada “1977’de Hasan Tan ile teslim alamadıkları ODTÜ’ye KYK yurdu ile girmek istiyorlar. Ülkemizin aydınlık, özgürlükçü, demokratik, bağımsızlık hedeflerinin öncüsünü, ODTÜ’yü yok etmek istiyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamada, ”Biz ODTÜ Mezun Dernekleri buradan duyuruyoruz ki; Geçmişte olduğu gibi; ODTÜ’nün neye ihtiyacı varsa biz ODTÜ’lüler yaparız. ODTÜ’yü Kredi Yurtlar Kurumu yurdu eliyle bölme çabalarını reddediyoruz.” diyerek polis müdahalesini reddettikleri belirtildi.

Açıklama olası bir saldırı ve yıkım girişimine karşı “ODTÜ’nün yurt sorununu da öğrenci, öğretim üyesi, çalışan ve mezunları ile biz ODTÜ’lüler çözeceğiz. ODTÜ’nün üniversite bütünlüğünü bozacak her türlü girişimin karşısında olacağız…” uyarısıyla son buldu.