ODTÜ'de provokasyon hazırlığı: 4-5 araba gideriz, kırım yapılabilir...

Son dönemde Rektör Verşan Kök'le birlikte büyük bir AKP kuşatması altına giren ODTÜ'ye yönelik saldırılar farklı boyutlar alarak devam ediyor.

ODTÜ'de provokasyon hazırlığı: 4-5 araba gideriz, kırım yapılabilir...

Ankara’da MHP’ye yakın Türk Eğitim-Sen’in çağrısıyla ve “Cumhuriyet Yürüyüşü” adı altında ODTÜ’ye faşist grupları üniversiteye taşımaya yönelik bir provokasyon hazırlığı yapılıyor.

Yarın (23 Ekim Çarşamba) saat 12.30’da yapılacağı duyurulan sözkonusu yürüyüş öncesi MHP’nin gençlik teşkılatlarının parti üyelerine ODTÜ’ye gelmeleri için çağrı yaptığı ve “Her herhangi bir durumda kırım yapılabilir” uyarısının yer aldığı mesajlar yayımladığı öğrenildi.

Yapılan çağrıda şöyle deniyor:

“Cümleten selamın aleyküm arkadaşlar Çarşamba Günü ODTÜde yürüyüş olacak. Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez girilecek. Saat 12-2 arası olacak Başkent Üniversitesi teşkilatı olarak katılım sağlamamız gerekiyor herhangi bir durumda kırım yapılabilir. Okuldan 4-5 araba çıkar gideriz çok önemli bir dersi olmayan herkes katılmaya çalışsın en az 20 kişi orda olmamız gerek katılamayacak büyük mazereti olanlar @⁨Ali Yılmaz⁩ reise dönüş yapsınlar”

ODTÜ YÖNETİMİNE AÇIKLAMA ÇAĞRISI

Olay üzerine ODTÜ Öğrencileri imzalı yapılan açıklamada, çarşamba günü 11.30’da Rektörlük önünde basın açıklaması yapılacağı belirtilirken şöyle denildi:

“ODTÜ’ye “hainlere karşı birlikteliğimizi gösterelim” diyerek “fetih” havasında girmek isteyen ve “kırım” çağrısı yapan AKP-MHP iktidarı uzantıları, üniversitelerde öğrencilere yaşayış biçimleri ve politik görüşleri nedeni ile saldırmayı kendilerine politik bir ihtiyaç olarak görüyor. Örneğin bu grupların bulundukları üniversitelerde öğrencilere “oruç tutmadıkları” için ya da “küpe taktıkları” gerekçesiyle saldırdıkları biliniyor. Ankara’nın farklı üniversitelerinden araçlarla ODTÜ’ye gireceklerini açıkça ifade eden bu grupların tehditleri karşısında ODTÜ yönetimi sessizliğini koruyor. Üniversite öğrenci toplulukları etkinlikleri gerekçesi ile soruşturma geçirirken, ODTÜ’ye dışarıdan “kırım yapma” tehditleriyle organize edilen, çeşitli saldırılara zemin hazırlayan bir eyleme göz yumuluyor. ODTÜ bileşenlerinin tümüne yönelik olan bu saldırı karşısında ODTÜ yönetimi acilen bir açıklama yapmalı, öğrencilerin güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmelidir.”