ODTÜ'de polisten sabah baskını

ODTÜ yerleşkesi içerisindeki kavaklık alana yapılmak istenen KYK yurduna karşı aylardır süren nöbete polisten bu sabah müdahale geldi.

ODTÜ'de polisten sabah baskını

ODTÜ yerleşkesinde bulunan kavaklık alana hukuksuz şekilde yurt yapılmasına karşı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin aylardır süren eylemi bu sabah polis müdahalesiyle karşılaştı.

Üniversiteye giren polisler, öğrencilerin nöbette beklendiği alanı ablukaya alıp çadırların boşaltılmasını istedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan da sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda “Polis Odtü kavaklığa girmiş durumda Odtüye acil destek….” mesajını paylaştı.

SALDIRI VE GÖZALTI

Polis birkaç saatlik ablukasının ardından kavaklık alanı için direnen öğrencilere yönelik saldırıya geçti. Çevik kuvvet ekiplerinin biber gazı ve kalkanlar ile yaptığı saldırıda çok sayıda öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.

ODTÜ’de 15 Mayıs’tan beri devam edilen eylemde sözkonusu alanın, ruhsatsız bir yurt inşaatı için ve üniversitenin söz hakkı olmayacak şekilde devredilmesi tepki çekiyor.

AĞAÇ KIYIMI BAŞLADI

Polis saldırısıyla direniş alanının boşaltılmasının ardından getirilen ekipler kavaklık alanda ağaç kıyımı yapmaya başladı. Kıyım, öğrencilerin gözyaşları içerisinde ‘yapmayın’ diyerek haykırışlarına rağmen devam etti.

CHP’Lİ VEKİL ‘DURDURULDU’ DEDİ AMA…

Gelişmeler üzerine ODTÜ’ye gelen CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, burada protesto gösterilerini sürdüren öğrencilere destek verdi. Taşcıer, “Sabahtan bu yana karşılaştığımız bu hukuksuzluklar diz boyu. Çankaya Belediyesi yetkilileri, gerekli kontrolü yaptı, buranın ruhsatsız bir şekilde hukuk dışı bir şekilde inşaata açıldığını tutanakla tespit etti” dedi.

Açıklamanın ardından CHP’li Taşcıer ile birlikte öğrenciler, rektörlüğe yürüdü. Yürüyüş sırasında öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü istifaya davet eden slogan attı. Daha sonra Taşcıer, Rektör Kök ile görüştü. Görüşmenin ardından toplanan öğrencilere hitap eden Taşcıer, ağaç kesiminin durdurulduğunu, Çankaya Belediyesi’nce inşaatla ilgili tutanak tutulduğunu kaydetti.

Ancak paylaşılan görüntülerde, kavaklık alanda polis gücü eşliğinde ağaç kıyımının devam ettiği ve hatta dozerle beton mikserlerinin bölgede çalıştırılmaya başlandığı görüldü.