ODTÜ yandaş rektöre ve polis şiddetine karşı ayakta

ODTÜ'de geçtiğimiz hafta Onur Yürüyüşü'ne polis saldırısı ile bir kez daha kendini gösteren yasakçı uygulamalara karşı öğrenciler ve akademisyenler "Polis, şiddet, nefret varsa ders yok'" diyerek boykota başladı.

ODTÜ yandaş rektöre ve polis şiddetine karşı ayakta

ODTÜ’de geçen hafta Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı ve çok sayıda öğrencinin gözaltına alınmasının ardından, bugün öğrenciler boykot eylemlerine başladı.

Boykot çağrısı yapan öğrenciler, fakülte ve bölüm binalarında toplandı. Rektörlük binasına kadar sloganlarla yürüyen öğrenciler, rektörün istifasını talep ettikleri pankartlar ve sloganlar eşliğinde protestolarını sürdürdü.

Öğrencilerin boykot çağrısına akademisyenlerden de destek geldi. Cübbeleriyle rektörlük binasının önünde öğrencilerle bir araya gelen akademisyenlerin protestolara alkışlarıyla destek verdiği görüldü.

‘DERHAL ADIM ATIN’ ÇAĞRISI

ODTÜ Öğretim Elemanları üyeleri Rektörlük önünde yaptıkları açıklama ile polis saldırısını kınadı. Açıklamada “10 Mayıs Cuma günü kampüsümüzde yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür. Öğrencilerimizin ve meslektaşlarımızın maruz kaldığı polis şiddetini kınıyoruz. Cuma günü yaşananlar kampüsümüzün güvenliği ve barışı için kolluk kuvvetlerine değil ODTÜ bileşenlerine, özellikle de öğrencilerimizin sağduyulu tavrına güvenilmesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Akademik kurumlar her türlü düşüncenin özgürce ifade edilebildiği, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin özgürce gerçekleştirildiği ortamlardır. Bunu sağlamak da üniversite yöneticilerinin en temel görevleri arasındadır. Köklü bir geleneğe sahip olan ODTÜ’de, Üniversitemizin yöneticilerine bu sorumluluklarını hatırlatır, özeleştiri başta olmak üzere gereken adımları derhal atmalarını kendilerinden talep ederiz” denildi.

9. Onur Yürüyüşü gerçekleştirilmek istenirken polis müdahalesi sonrası 20’den fazla öğrenci ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü araştırma görevlisi Mehmet Mutlu gözaltına alınmış, saldırıda bir öğrenci de yaralanmıştı.