ÖDP Kadıköy ilçe yöneticisi, sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Örgütü üyesi ve Kadıköy İlçe yöneticisi Can Güneş sosyal medya paylaşımı nedeniyle cezaevine konuldu.

ÖDP Kadıköy ilçe yöneticisi, sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Kadıköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Güneş sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklandı.

Güneş’in tutuklanması ile ilgili olarak ÖDP’den yapılan açıklamada “2015 yılında Prof. Dr. Raşit Tükel, İstanbul Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerini kazanmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı kararıyla Tükel’in bu hakkı elinden alınmıştı. Bu süreçte, üyemiz Can Güneş de dahil olmak üzere İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve demokratik kamuoyu tepkisini dile getirmişti. Ancak bu demokratik tepkiler emniyete yapıldığı iddia edilen ihbarlar neticesinde suç gibi gösterildi.” ifadelerine yer verildi.

Yürütülen soruşturmalar sonucunda Can Güneş hakkında ‘Cumhurbaşkanına Hakaret ve Terör Örgütü Propagandası’ suçlarından davalar açıldığı belirtilen açıklamada “İfade özgürlüğüne yönelik hak ihlalleri yönünden ilk sıralarda yer alan Türkiye’de binlerce üniversitesi öğrencisi düşünce suçundan dolayı tutuklu veya hükümlü konumunda. Yargı reformu paketleri ile demokratikleşme iddiasında bulunan iktidar bir yandan demokrasiden bahsederken diğer yandan ise demokratik haklarını kullanan yurttaşları keyfi biçimde cezalandırmaktadır. Başta arkadaşımız olmak üzere bu alanda özgürlüklerinden mahrum bırakılan tüm yurttaşların hakkını savunacağımızı bir kez daha dile getiriyoruz.” ifadeleri kullanıldı.