Öcalan'ın avukatlarından açıklama

Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yürüten Asrın Hukuk Bürosu, Öcalan'ın 'tarafsız kalın' mesajı verdiği iddiasına ilişkin Öcalan'ın 'toplumsal uzlaşı'yı kastettiğini belirterek "HDP’nin kendi yolunu koruması gerektiğini düşünmektedir" dedi.

Öcalan'ın avukatlarından açıklama

Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yürüten Asrın Hukuk Bürosu, Öcalan’ın 23 Haziran’da tarafsız kalın mesajı verdiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, Öcalan’la görüştüğünü belirten ve ‘tarafsız kalın’ çağrısı yaptığı mektubu okuyan Ali Kemal Özcan için “Özcan’ın gerçekleştirdiğini söylediği görüşmesine dair ifade ettiği hususlar, bunları kamuoyu ile paylaşma biçimi ve kullandığı kavramlar kendisini bağlayacak hususlardır. Bizim müvekkilimizle görüşmeden bunları teyit etmek ya da yanıt vermek durumumuz bulunmamaktır” denildi.

Özcan’ın Öcalan’ı ziyaret etmesine ilişkin ise açıklamada, “İmralı’ya avukat olmayan bir kişinin götürüleceğine dair bir bilgiye sahip değildik” denilirken “2 Mayıs tarihinden bu yana gerçekleşen tüm görüşmelerde uyguladığımız üzere, müvekkilimizin mesajlarını önce muhataplarıyla akabinde kamuoyu ile paylaşan bir tutum içersindeyiz” ifadelerini kullanıldı.

Avukatlarıyla yaptığı dördüncü görüşmesine göre Öcalan,“HDP’nin kendi yolunu koruması gerektiğini ve kararlarının kendilerinin vereceğini” söyledi.

Açıklamada, “Sayın Öcalan HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ederken toplumsal uzlaşıyı kast ettiğini, kutuplaştırmaya, ikili duruma tuz biber olunmaması gerektiğini söylemiştir. Kutuplaşma siyasetinin hakaret söylemleri ve demagoji ile bir çatışma ve savaş siyaseti olduğunu, HDP’nin kendi yolunu koruması gerektiğini düşünmektedir. Bu hususların HDP ile görüşülmesini ve tartışılmasını söylemiş, bununla birlikte siyasi bir parti olarak HDP’nin çalışmalarını HDP’nin kendisinin yaptığını ve kararlarını da HDP’nin vereceğini belirtmiştir” denildi.

ÖCALAN’IN MESAJI

Asrın Hukuk Bürosu’nun paylaştığı, Öcalan’ın 18 Haziran tarihli mesajı ise şöyle: