Öcalan'dan 'eylemleri bitirin' çağrısı

Abdullah Öcalan, cezaevlerinde açlık grevinde ve ölüm orucunda olanlara 'eylemleri bitirin' çağrısında bulundu.

Öcalan'dan 'eylemleri bitirin' çağrısı

İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan, 8 yıl aradan sonra avukatları Nevroz Uysal ve Rezan Sarıca ile önceki gün ikinci kez görüştü. Öcalan, kendisine tecrit uygulandığı gerekçesiyle devam eden açlık grevlerine ilişkin bir mesaj gönderdi. Öcalan’ın açlık grevi eylemlerinin bitirilmesiyle ilgili olarak çağrı yapılmasını istediği belirtildi.

Cumhuriyet‘ten Mahmut Oral’ın haberine göre, eylemlerin sona ermesiyle birlikte de Türkiye’de cezaevlerinde açlık grevi yapılan tüm kentlerdeki hastanelerde hazırlık yapıldığı öğrenildi. Tabip odalarının yönlendirmesiyle, eylemcilerin Malta Protokolü’ne uygun olarak tedavi edilmelerine başlanacağı belirtildi.

Habere göre Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Doktor Mehmet Şerif Demir de, uzun süredir açlık grevinde olan ve bu nedenle de sadece sıvı alan bireylerin tedavilerinin zorlu bir süreç olduğunu belirtti. Demir, hastanelerden bu nedenle duyarlılık istediklerini, hastanelerin de hazırlıklar yaptığını kaydetti.

Demir’in sözünü ettiği Malta Protokolu “Hastanın kendi aldığı karara saygı göstermek hekimin görevidir. Hekim, müdahale etmeden önce hastayı durumdan bilgilendirerek iznini alır, hekim hasta için en iyi olanı yapmak zorundadır” ilkesini benimsiyor.