O her emekçi mahallesinde, her işçi kahvehanesinde, her grevde yaşayacak...

3 gün önce aramızdan ayrılan Özgü Can Öksüz, memleketi Amasya'da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı...

O her emekçi mahallesinde, her işçi kahvehanesinde, her grevde yaşayacak...

Geçirdiği kalp hastalığı ve sonrasındaki beyin embolisi nedeniyle 7 Ekim Pazartesi günü aramızdan ayrılan Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Avcılar İlçe Başkanı ve TKH Parti Konseyi Üyesi Özgü Can Öksüz, memleketi Amasya’da toprağa verildi.

Özgü Can Öksüz’ün cenazesi Suluova Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Belediye Mezarlığı’na getirildi. Ailesi, sevenleri ve yoldaşlarının yer aldığı defin işlemi sırasında, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ile TKH üyesi ve aynı zamanda Öksüz’ün yakın arkadaşı olan Murat Taksim kısa birer konuşma yaptı.

Murat Taksim “Özgü Can için söylenebilecek, anlatılabilecek çok şey var. O her emekçi mahallesinde, her işçi kahvehanesinde, her grevde yaşayacak. Yoldaşımız kavgamızda yaşayacak. Birimiz geri düşecek olursa o bize kızacak. Şimdi Özgü can için yapacağımız en önemli şey onun hayallerini gerçekleştirmektir.” dedi.

Aysel Tekerek ise “Özgü Can’ı, yoldaşımızı emanet aldığımız topraklara, memleketine geri teslim etmenin üzüntüsü içerisindeyiz.” diyerek başladığı konuşmasında “Hemşehrileri, akrabaları, arkadaşları, büyükleri Özgü Can gibi bir insana sahip olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu biliyorsunuzdur. O hep haklıdan yana, umuttan yana, güzelden yana oldu. Özgü Can yoldaşımızı her sene ziyaret edeceğiz. Nasıl ki o bize mücadele hayatı boyunca güzel haberleri hemen veriyorduysa biz de güzel haberlerimizi yoldaşımıza anlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Mezar başında yapılan konuşmaların ardından Özgü Can Öksüz’ün cenazesi “Özgü Can’a sözümüz devrim olacak!” sloganları eşliğinde toprağa verildi.