O da istifa etti: 'AK Parti ancak bir nesil devam edecek aile şirketi...'

Eski Borsa İstanbul Başkanı ve AKP'de iki dönem vekillik yapmış olan Turhan, istifasını "AK Parti yönetimi partiyi ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu" diyerek duyurdu

O da istifa etti: 'AK Parti ancak bir nesil devam edecek aile şirketi...'

Hakkında kesin ihraç işleminin başlamasının ardından Ahmet Davutoğlu ve ekibi AKP’den istifa kararını duyurmuştu. Bu istifaları daha sonra yeni kopuşlar izledi.

Davutoğlu’nun istifa açıklamasının ardından AKP 24. Dönem Gümüşhane Milletvekili olan Feramuz Üstün sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladı. Üstün şunları söyledi: “Kuruluşundan beri aziz milletimize hizmet etmek için içinde bulunduğum Ak Parti’den Başbakanımız Sayın Prof Ahmet DAVUTOĞLU ile beraber bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

ESKİ BORSA BAŞKANI DA İSTİFASINI DUYURDU

Eski Borsa İstanbul Başkanı ve AKP’de 25 ile 26. Dönem İzmir Milletvekili olarak görev yapmış olan Doç. Dr. İbrahim Turhan da, sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklayan bir diğer isim oldu.

Turhan “AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu. Bu sebeple 2015/2 dönemden beri İzmir Karşıyaka teşkilatı üyesi olduğum AK Parti üyeliğinden istifa ettim” diyerek ayrılığını duyurdu.