Atatürk tablosundan da 'FETÖ' çıkardılar

AKP'li yazar Fuat Uğur, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 'FETÖ' ile ilişkilendirmek için bu kez İmamoğlu'nun makamına astırdığı Atatürk tablosunu kullandı.

Atatürk tablosundan da 'FETÖ' çıkardılar

Işıkçılar tarikatının yayın organı, AKP’ye yakın Türkiye gazetesinde yer alan bir köşe yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na makamına astırdığı Atatürk tablosu üzerinden akıl almaz bir gönderme yapıldı.

Gazetenin yazarlarından Fuat Uğur’un kaleme aldığı “İmamoğlu’nun arkasındaki Atatürk fotoğrafının sırrı” başlıklı yazıda, sözkonusu tablodaki fotoğrafın çekildiği yerin Erzurum’da Fethullah Gülen’in doğduğu köy olan Korucuk köyü olduğu ve Atatürk’ün konuştuğu kişinin de Fethullah Gülen’in dedesi olduğu öne sürüldü.

İddiasını eski bir Fethullahçı olan Ümit Akdemir’e dayandıran Fuat Uğur, fotoğrafın Fethullah Gülen için son derece sembolik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti ve İmamoğlu için “Artık bilemiyoruz, kim ne mesajı vermek istiyorsa bunu âdeta gözümüzün içine baka baka yapıyor.” dedi.

Uğur’un yazısında ilgili bölümler şöyle:

“İmamoğlu’nun astırdığı ve âdeta fetişleştirdiği O TABLONUN SIRRI ne? İstanbul’un yeni başkanı bir mesaj mı vermekteydi bu tabloyla? Ümit Akdemir’i aradım ve araştırmaya başladık. Fotoğrafın çekildiği yer Erzurum’un Pasinler ilçesinde bir köy. Fotoğrafları Mustafa Kemal’in o ziyaretleri sırasında çeken Anadolu Ajansı o “yer”i belirtmemiş. Yalnızca Pasinler (şimdiki adıyla Hasankale ilçesi) deyip geçmiş. Pasinler büyük bir nahiye ve ona bağlı köyler var.

Yıl 1924. Erzurum 1924 yılı içinde üç ayrı depremle sarsılmıştı. En şiddetli ve yıkıcı olan 13 Eylül 1924 tarihinde meydana gelmiş, ciddi anlamda mal ve can kaybına neden olmuştu. Depremin kış mevsiminin başlamasına yakın bir tarihte meydana gelmesi durumu iyice ağırlaştırmıştı. Deprem Erzurum merkez ve çevresini etkilemişti. Tam bir dakika süren 6,9 büyüklüğündeki bu deprem en büyük hasarı da Pasinler ve ona bağlı köylerde meydana getirmişti.

***

Mustafa Kemal Paşa ve eşi Latife Hanım 4 Ekim tarihinde Sarıkamış’a doğru yola çıktılar. Yol boyunca hasar gören köylere uğrayıp köylülere taziyelerde bulundular, onların dertleri dinlediler. Mustafa Kemal Paşa’nın uğradığı köyler arasında KORUCUK KÖYÜ de vardı. Korucuk Pasinler ile Sarıkamış arasındaki demir yolu üzerindeki istasyonlardan (şimdi istasyon yok) biriydi. Pasinler’e en yakın köy. Bugünkü adı Şehit Burak Karakoç Mahallesi. (****) İşte Ekrem İmamoğlu’nun makam odasına asılan bu fotoğrafın Korucuk köyünde çekildiği ileri sürülüyor. Sebebini şimdi açıklayalım. KORUCUK KÖYÜ FETÖ elebaşı FETULLAH GÜLEN’İN DOĞDUĞU KÖY.

Bu fotoğraf Fetullah Gülen’in yeğeni şimdi firari olan eski STV spikeri Kemal Gülen tarafından Genelkurmay, TRT ve Anadolu Ajansı arşivlerinden çıkarıldı ve o zamanki “Cemaat basınında” bol bol kullanıldı. İddia edilen odur ki Mustafa Kemal Paşa’nın konuştuğu o kişi de Fetullah Gülen’in Halil dedesidir.

Fotoğraf FETÖ elebaşı Gülen için son derece sembolik bir öneme sahip. Bu yüzden tablonun bir benzeri o zamanki adıyla Cemaat mensupları tarafından 28 Şubat döneminde ziyaret ettikleri Genelkurmay Başkanlığı’na armağan olarak götürüldü.

***

Bir fotoğraf insanı nerelere götürüyor.
Artık bilemiyoruz, kim ne mesajı vermek istiyorsa bunu âdeta gözümüzün içine baka baka yapıyor.”