Nurettin Yıldız'a 'Sağlam İrade' sahip çıktı: Hocayı linç etmek istiyorlar

"Kadınlar yanında mahremi olmadan 90 kilometreden fazla araç süremez" dediği "fetva"sıyla bir kez daha tepkilerin odağı olan gerici Nurettin Yıldız'a Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Taha Ün destek oldu.

Nurettin Yıldız'a 'Sağlam İrade' sahip çıktı: Hocayı linç etmek istiyorlar

HABER MERKEZİ

“6 yaşında çocukla evlenilebilir”, “Genç kaynana şehvet uyandırır”, “Çalışan kadınlar fuhuş sürecine destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”, “Baharatlı yiyecekler, kahve gibi çay gibi içecekler, kakaolu içecekler… Bunlar şehvet uyandırıcı şeylerdir” gibi kadın düşmanı çıkışlarıyla sık sık tepkilerin odağına oturan ‘fıkıh’çı Nurettin Yıldız, son olarak kadınların kaç kilometre araç sürebileceğine ilişkin fetvasıyla gündeme oturdu.

Yıldız, bir kadın takipçisinden gelen “Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?” sorusuna, “Fıkıh açısından yani dinimizin hükümleri açısından tek sorun kadının direksiyonun başında yanında mahremi yokken 90 km’den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km’den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadın da olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. Mesela İstanbul’dan Bolu’ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez” yanıtını verdi.

“LİNÇ EDİLMEK İSTENİYOR”MUŞ

AKP’yle birlikte gericiliğin toplumsal yaşamı dinsel referanslara göre düzenlemeye yönelik ‘fetva’ vermekte sınır tanımayan  yüzlerinden biri haline gelen Yıldız’ın bu sözleri büyük tepki konusu olurken, AKP’den istifa eden Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden ise Yıldız’a “destek” geldi. Desteğin adresi bir zamanlar sosyal medyada Ak Troller’in lideri olarak yer alan şimdilerde ise Ahmet Davutoğlu’nun safında hareket eden Taha Ün oldu. Ün, ‘Sağlam İrade’ rumuzlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Nurettin Yıldız’ın “değerlendirme”lerinin bağlamından koparılarak “linç amaçlı” servis edildiğini öne sürdü.

GERİCİLİĞE TEPKİ YOK ‘PELİKAN’ VAR

Yıldız’a ve gericiliğe karşı oluşan tepkiyi örnek gösterip tüm cemaatler ve tarikatların hedefte olduğunu iddia eden Ün, yaşananların asıl merkezinde ise AKP içerisindeki ‘Pelikan’ ekibinin olduğunu öne sürüp konuyu Davutoğlu için propagandanın malzemesi haline getirmeye çalıştı.

Tarikat ve cemaatlere “Ak Parti’nin zihin kontrolünü ele geçirmiş olan pelikan çetesinin hedefinde hepiniz varsınız. sakın ha biriniz dahi “bize dokunmazlar” hissiyatına kapılmayın.” diyerek seslenen Ün, “Alpaslan Kuytul ve O’nun görece dar kapsamlı sayılabilecek Cemaatine yapılanlar esasen her birinize verilmiş gözdağıdır.” ifadelerini kullandı.

İşte Taha Ün’ün paylaşımları: