Numan Kurtulmuş: Bize küsmüş veya kızmış seçmenimiz şimdi pişman

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 31 Mart seçimlerinde kendilerine oy vermemiş "küskün seçmen"lerin şimdi pişman olduğunu öne sürdü.

Numan Kurtulmuş: Bize küsmüş veya kızmış seçmenimiz şimdi pişman

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında 23 Haziran İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YSK’nin hukuksuz seçim iptaliyle ilgili Çarşamba günü açıkladığı gerekçeli kararına ilişkin “YSK bir mahkeme niteliğinde, her karar oy birliği ile alınmıyor. İptal nednei seçim kurulu ve sandık kurulları ile ilgili durum. Sandık kurullarının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle böyle bir karar verilmiş.” diyen Kurtulmuş, “Oyların sayım dökümüyle ilgili bir durum da var. Bazı sandıklarda oy yok, bazı sandıklarda AK Parti’nin oyları kaydırılmış. YSK siyasi bir organ değil, YSK CHP adayından seçimi alıp AK Parti adayına vermiş değil. Seçimle ilgili şaibe oluşmuş bir kez daha millete gidelim diyor. Seçimi kazanan birinin mazbatasının başkasına verilmesi değil üzerinde gölgeler bulunan bir sonuç olduğuna karar verilmiş. Bundan sonra söz ve karar milletin. Kanuna aykırı şekilde oluşturulan kurulun yaptığı sayıma nasıl itibar edeceğiz?” dedi.

Kurtulmuş, AKP’ye tepkileri nedeniyle sandığa gitmediği ya da başka bir partiye oy verdiği belirtilen bir kısım seçmen için ise, “Kızmış veya küsmüş seçmenimiz pişmanlık duygusu içerisinde. Ne kadar çok insan sandığa giderse demokrasinin standardını yükseltmiş olur. Bu seçimde tek tek insanlarla temas belirleyici olacak.” ifadelerini kullandı.