Nilgün Belgün'den '27 Mart' klibi için açıklama: Sayın Cumhurbaşkanımız Fazıl Say'ın konserine gittiğinde rahatsız olanlar...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın paylaştığı “Sanat varsa hayat var” klipte yer alan sanatçılar klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğinden habersiz olduğuklarını söylemiş ve Nilgün Belgün'ü işaret etmişlerdi. Belgün de bunun üzerine açıklama yaparak " Sayın Cumhurbaşkanımız Fazıl Say'ın konserine gittiğinde rahatsız olanlar yine sanat için yapılan birşeyden rahatsızlar." dedi.

Nilgün Belgün'den '27 Mart' klibi için açıklama: Sayın Cumhurbaşkanımız Fazıl Say'ın konserine gittiğinde rahatsız olanlar...

27 Mart Dünya Tiyatro Günü için Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan özel bir video klibi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Twitter hesabından yayınlanmıştı.

Klipte yer alan bir çok usta sanatçı ise, çalışmanın Cumhurbaşkanlığı için yapıldığından habersiz olduklarını öne sürerek Nilgün Belgün’ün davetini işaret etmişlerdi.

Bu gelişmenin ardından gözlerin çevrildiği Nilgün Belgün’den açıklama geldi. Instagram hesabından açıklama yapan Belgün, sözkonusu “reklam”ın yayına girmeden önce WhatsApp’tan Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı bir video ile herkesle paylaşıldığını belirterek,  “Her zaman güzellikten, sevmekten barıştan bahseden bizler neden yine en güzeli eleştiririz? Sayın Cumhurbaşkanımız Fazıl Say’ın konserine gittiğinde rahatsız olanlar yine sanat için yapılan birşeyden rahatsızlar.” dedi.

Erdoğan’ın videoyu Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel olarak yayınlayıp tiyatroya destek verdiğini savunan Belgün, “Buradaki kötü düşünceyi ve niyeti anlamış değilim” ifadelerini kullandı.