Nihat Hatipoğlu'ndan 'fetva': Sperm bankacılığı caiz değildir

'Profesör' unvanı bulunan Nihat Hatipoğlu, "sperm bankacılığı dinen meşru değildir" dedi.

Nihat Hatipoğlu'ndan 'fetva': Sperm bankacılığı caiz değildir

AKP’li yıllar ile birlikte ekranları ‘din bilgini’, ‘ilahiyatçı’ sıfatıyla işgal eden isimlerden biri olan Nihat Hatipoğlu, iktidarın yayın organları aracılığıyla bilim ve akıl dışı fetvalarını sürdürüyor.

Her yıl ramazan ayında olduğu gibi ATV’de ‘iftar’ ve ‘sahur’ programı yapmaya başlayan Hatipoğlu, Sabah’taki köşesinde de kendisine gelen dini soruları yanıtlıyor. Hatipoğlu’nun bugünkü köşesinde yanıtladığı sorulardan biri de “sperm bankacılığı”(*) ile ilgili oldu.

Kendisine “Sperm bankacılığı sakıncalı mı?” diye soran bir okuruna yanıt veren Hatipoğlu, “Aralarında evlilik bağı olan (yani karı-koca) eşler arasında tüp bebek için döllendirme caizdir.” derken, “Ancak nikâh bağı olmayan herhangi bir kişiden sperm transferi caiz değildir. Bu nedenle de bazı ülkelerde görülen ‘sperm bankacılığı’ dinen meşru değildir.” ifadelerini kullandı.

‘Prof. Dr’ unvanlı Hatipoğlu, 2017 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından YÖK üyeliğine de getirilmişti.

*Sperm bankacılığı, şartları uygun erkeklerden belirli kriterler doğrultusunda spermlerinin alınıp dondurularak, çocuk sahibi olmak isteyenlere verilmesi olarak tanımlanıyor.