Netanyahu'dan Macron'a uyarı: Görüşmek için doğru bir zaman değil

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran'ın bölgede 'saldırganlığını artırdığını' iddia ederek, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bu bir süreçte Tahran yönetimiyle görüşmenin doğru olmadığını iletti.

Netanyahu'dan Macron'a uyarı: Görüşmek için doğru bir zaman değil

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran’ın bölgede ‘saldırganlığını artırdığını’ iddia ederek, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a bu bir süreçte Tahran yönetimiyle görüşmenin doğru olmadığını iletti.

Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ile Macron’un bölgesel gelişmeleri ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği aktarıldı.

Fransa’nın isteği üzerine yapıldığı vurgulanan görüşmede, her türlü saldırıya karşı İsrail’in kendisini koruyacağını belirten Netanyahu, “Bölgede saldırganlığını artıran İran ile görüşmek için doğru bir zaman değil.” ifadesinde bulundu.

Macron, Fransa’nın Biarritz kentinde gerçekleştirilen G7 Zirvesi’nin son gün oturumunun ardırdan ABD Başkanı Donald Trump ile ortak basın toplantısı düzenlemiş, burada yaptığı açıklamada, gelecek haftalarda Başkan Trump ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin görüşmesini istediğini belirterek, “Görüşmenin gerçekleşebilmesi ve anlaşma yapılabilmesi için şartları oluşturduk.” demişti.

Trump da Ruhani ile görüşme ihtimaline ilişkin “Koşullar doğru olursa tabii ki kabul ederim.” ifadesini kullanmıştı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani ise Trump’ın açıklamasına, “Yaptırımları sona erdirmedikleri sürece İran-ABD ilişkileriyle ilgili hiçbir olumlu gelişmeye şahit olmayacağız.” cevabını vermişti.