Netanyahu'dan Erdoğan'a: Türkiye'nin diktatörü...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dedi. İsrail lideri, Erdoğan'ın "İsrail demokrasisine laf uzatttığı"nı öne sürdü.

Netanyahu'dan Erdoğan'a: Türkiye'nin diktatörü...

Yerel seçimlere 2 haftaya yakın bir süre kalırken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

Netanyahu, Twitter hesabından yaptığı ve Erdoğan’dan “diktatör” diye bahsettiği açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türk gazeteciler ve yargıçlar hapishaneleri doldururken Türkiye’nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine laf uzatıyor. Bu nasıl bir komedi! İsrail’de kimse ikinci sınıf vatandaş değildir. İsrail, yaklaşık 2 milyon İsrailli Arap da dahil olmak üzere, bütün İsraillilerin eşit haklara sahip olduğu bir demokrasidir. Ancak İsrail aynı zamanda yegane ve tek Yahudi devletidir. Bayrağımızda Davud’un yıldızı vardır ve milli marşımız da Hatikva (Umut)tur. İbranice’de resmi dilimizdir. Geri dönüş yasamız da bütün Yahudilere kendi öz vatanlarına dönüş imkânı tanır.”

SÖZCÜ KALIN YANIT VERDİ

Netanyahu’nun Erdoğan’a yönelik “sürpriz” çıkışına Cumhurbaşkanlığı Sözcü İbrahim Kalın yanıt verdi. Netanyahu gibi Twitter hesabından açıklama yapan Kalın, “Netanyahu, Araplar ve Müslümanlar hakkında ırkçı açıklamalar yaptıktan sonra kendisini ifşa ettiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırıyor. Onun yönettiği apartheid devleti Filistin topraklarını işgal ediyor, kadınları ve çocukları öldürüyor, Filistinlileri kendi topraklarında mahkûm ediyor. Yalanlar ve baskı suçlarınızı gizlemeyecek” dedi.

DAHA ÖNCE DE DEMİŞTİ

Netanyahu, geçtiğimiz yıl Aralık ayında da Erdoğan’ı “diktatör” diyerek hedef almıştı:

“Yahudi diktatör Erdoğan tarafından her gün trolling’e maruz kalıyorum. İsrail’e takıntılı durumda. Kürt köylerinde kadın ve çocukları öldüren ordudan ve maalesef her geçen gün daha fazla diktatörlük çizgileri kazanan devletten farklı olarak ahlaklı ordu ve gerçek demokrasinin ne olduğunu iyi biliyor. İsrail’e takıntılı durumda. Ama bir gelişme var. Erdoğan eskiden bana her iki saatte bir saldırırken, şimdi her 6 saatte bir saldırıyor.”