Neçirvan Barzani: ABD askerleri Irak'ta kalmalı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri askerlerinin Irak'ta bulunmalarının önemli olduğunu belirtti.

Neçirvan Barzani: ABD askerleri Irak'ta kalmalı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Barzani ABD Temsilciler Meclisi’nden John Garamendi başkanlığındaki heyetle Erbil’deki konutunda bir araya geldi.

Açıklamada, Barzani ve misafir heyetin, ABD ve uluslararası koalisyon güçlerine ait askerlerin önemine değinerek, terörün yeniden ortaya çıkma riskine karşı bu güçlerin Irak’ta kalmalarına vurgu yaptığı kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Irak ve ABD arasında; IŞİD sonrası sürecin kontrol edilmesi, iç göçmenlerin bölgelerine gönderilmesi, çatışmalarda zarar gören bölgelerin yeniden imarı konusundaki ikili dayanışmanın da ele alındığı aktarıldı.

ABD’nin askeri varlığı Irak’ta bir süredir tartışma konusu oluyor. Bazı partiler ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasını istiyor. Iraklı 55 milletvekili de bu yönde karar alınması için Meclis Başkanlığı’na önerge vermişti.