NATO Şefi Stoltenberg, 'Türkiye'nin diğer müttefiklerden farklarını' anlattı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik askeri harekatı konusunda "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var." dedi.

NATO Şefi Stoltenberg, 'Türkiye'nin diğer müttefiklerden farklarını' anlattı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Parlamenter Asamblesinin (NATO PA) Londra’daki toplantısı sırasında konuştu.

Geçen hafta Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü hatırlatan Stoltenberg, görüşmelerde ‘Barış Pınarı’ harekatına ilişkin endişelerini dile getirdiğini söyledi.

“TÜRKİYE’NİN ENDİŞELERİ MEŞRU”

Stoltenberg, harekatın bölgede istikrarsızlığın, gerilimin ve insani sıkıntıların artması riski taşıdığını belirttiğini aktarırken “Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var.” dedi. NATO Şefi, bu “endişe”leri şu ifadelerle sıraladı:

“Başka hiçbir müttefik daha fazla terörist saldırıya uğramadı. Başka hiçbir müttefik Orta Doğu kaynaklı şiddet, istikrarsızlık ve kargaşaya daha fazla maruz kalmadı. Başka hiçbir müttefik bu kadar Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmıyor.”

Bununla birlikte “ortak düşman” diye nitelediği IŞİD’e karşı elde edilen kazanımların zarar görmemesi için Türkiye’nin itidalli ve müttefikleriyle hareket etmesini umduğunu dile getiren Genel Sekreter, “uluslararası toplumun yabancı savaşçılar konusunda ortak ve sürdürülebilir bir çözüm bulması gerektiğini” vurguladı.