NATO Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor

Çankaya Köşkü'nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceği duyrulan NATO Genel Sekreteri'nin Kıbrıs meselesi, S-400 krizi ve Suriye'de güvenli bölge konusunu görüşmesi bekleniyor.

NATO Genel Sekreteri Türkiye’ye geliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Türkiye’ye geliyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Stoltenberg’in Ankara ziyareti 6 Mayıs Pazartesi günü olarak açıklandı. Çankaya Köşkü’nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceği duyrulan NATO Genel Sekreteri’nin Kıbrıs meselesi, S-400 krizi ve Suriye’de güvenli bölge konusunu görüşmesi bekleniyor.

Stoltenberg Ankara ziyareti öncesinde, “Zorlu güvenlik sınamalarının olduğu bu dönemde NATO müttefikleri Türkiye ile dayanışma içindedir.” açıklamasında bulundu. Stoltenberg’in Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımına ilişkin olarak ise “Askeri teçhizat tedariki konusu, ülkelerin ulusal kararı niteliğindedir.” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

“NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Müttefik 29 ülkenin NATO nezdindeki Daimi Temsilcilerinden oluşan Kuzey Atlantik Konseyi (NAC), Akdeniz Diyaloğu’nun (AD) 25. kuruluş yıldönümü çerçevesinde, AD Ortaklarının temsilcilerinin de katılımıyla 6 Mayıs 2019 tarihinde ülkemizi ziyaret edeceklerdir. Söz konusu ziyaret çerçevesinde, 6 Mayıs Pazartesi günü Ankara Çankaya Köşkünde Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU ve AD ortaklarının da katılımıyla bir Konsey toplantısı düzenlenmesi, Sayın Bakanımızın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ikili bir görüşme gerçekleştirmesi ve ortak basın toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır.”