Narmanlı Han'da yeni tarih aymazlığı

2018 yılında 'restore' edilerek eski halinden eser bırakılmayan tarihi Narmanlı Han'a bugün de bir kozmetik mağazası zincirinin tabelası asıldı. Olay büyük tepki çekince tabela kaldırıldı, ancak yerine daha küçük bir tabela konmasına karar verildi.

Narmanlı Han'da yeni tarih aymazlığı

Beyoğlu’nda başta Ahmet Hamdi Tanpınar olmak üzere bir çok usta yazar ve şaire ev sahipliği yapan, İstiklal Caddesi’nin önemli kültürel varlığı olan tarihi Narmanlı Han 2015 yılında eski halinden eser kalmayacak şekilde ‘restore’ edilmeye başlanmış ve içine mağazalar açılacak şekilde sermayeye açılmıştı.

2018 yılında restorasyonu tamamlanan tarihi handan ‘kalan’ yapıya da bu sabah itibariyle ayrı bir saygısızlığa imza atılarak bir kozmetik mağaza zincirinin tabelası asıldı.

Yapılan ayıbın fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı #NarmanlıHan etiketi altında tepkisini dile getirdi.

Habertürk‘ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre ise tepkilerin ardından Beyoğlu Belediyesi yetkilileri şu açıklamayı yaptı:

“Narmanlı özel mülk. Kiraya vermişler. Tabela için ölçü vermiştik ama o ölçüyü aştılar. Tabelayı indiriyoruz. Bizim belirlediğimiz ölçülerde küçük bir tabela asılacak”