Nagehan Alçı'dan yandaşlara 'uyarı': Sermayeyi ürkütmeyin fakirleşiriz

Habertürk'ün AKP'li yazarı Nagehan Alçı, AKP medyasında sermaye gruplarını hedef alanları uyardı.

Nagehan Alçı'dan yandaşlara 'uyarı': Sermayeyi ürkütmeyin fakirleşiriz

ABD merkezli New York Times gazetesinde çıkan, binlerce zengin Türk vatandaşının, tüm mal varlıklarını nakit paraya çevirip aileleriyle birlikte başka ülkelere göç ettiği yönündeki haber oldukça geniş etki uyandırmıştı.

AKP’li Habertürk yazarı Nagehan Alçı ise, bu tür haberlerin son dönemde çoğaldığına dikkat çekerek, medyada sermaye gruplarını hedef alan bazı yayınların Türkiye’ye büyük zarar verdiğini belirtti ve konunun sermaye düzeninin bekası açısından önemini vurguladığı bir “uyarı” yazısı kaleme aldı.

Alçı, “Sermayedarlar yurt dışına mı kaçıyor?” ara başlığıyla konuya değindiği köşe yazısında “Batı medyasında Türkiye’den çok sayıda sermayedarın ve yatırımcının yurtdışına kaçtığı haberleri çok sık yapılıyor. Bunların abartılı ve kötü niyetli haberler olduğuna inanabiliriz. Fakat eğer bu manipulasyonları bozmak istiyorsak Türkiye’nin yatırım iklimini liberalleştirmek zorundayız.” dedi.

“SERMAYEYİ HEDEF GÖSTERMEYİN”

“Sermaye ürkektir, uygun iklimi bulamazsa uçup gider.” diyen Alçı, “Korkup yurtdışına kaçarsa, o ülkede paranın fiyatı yani faizler fırlar. İşsizlik artar ve emekçi sınıflara ödenen reel ücretler de düşer. O durumda tek kazanan rantiye kesimi olur.” ifadelerini kullandı.

Alçı’nın yazısının devamı şöyle:

“Bir ülkede ne kadar bol para yani çok sermayedar varsa o nispette faizler düşer. Sermaye ne kadar kendini güven ve huzur içinde hissederse o ülkeye daha çok para girer. Faizler düştükçe yatırım artar. Üretim artar. İstihdam artar.

O sebeple genel olarak hukuk devleti olgusu özel olarak da sermayenin hukuk güvenliği meselesi ülkemiz için çok önemli.

Türk medyası da bu konuda ortak bir hassasiyet zeminine sahip olmalı. Sermayedarları ve yatırımcıları hedef gösteren yayınlar Türkiye’ye büyük zarar veriyor. Ülkemizin fakirleşmesine vesile oluyor.”

Alçı benzer nitelikte bir yazıyı daha önce de Erdoğan’ın ““Malvarlıklarını yurtdışına kaçırıyorlar” şeklindeki tepkisi üzerine kaleme almıştı: