Nagehan Alçı'dan 'pazar neşesi': Faizler çok iyi, her ihtiyaç satın alınabilir durumda

Nagehan Alçı, ekonomide faizler açısından çok uygun bir ortam oluştuğunu "müjde"leyip herkesi borçlanmaya çağırdı.

Nagehan Alçı'dan 'pazar neşesi': Faizler çok iyi, her ihtiyaç satın alınabilir durumda

Yazar Nagehan Alçı, Habertürk‘teki köşesini ekonominin ne kadar iyi durumda olduğunu (!) faiz oranlarından örnek vererek anlatmaya ayırdı.

Faiz oranlarının inişini ana gösterge olarak ele aldığı “6.5 sene sonra nihayet o seviyeye indi” başlıklı yazısında Alçı, faizin yükselişini AKP tezlerine uygun şekilde 2013 Haziran Direnişi’ne bağlamayı ihmal etmeyip “Ortalama bir tüketici bilinci olan benim açımdan önemli olan, son açıklanan faiz rakamlarının neredeyse Mayıs 2013 seviyesine yani Gezi olayları öncesinin kredi faiz oranları düzeyine inmiş olması.” dedi.

Bu durumun 2020’ye girerken tüketicilere “inanılmaz fırsat pencereleri” açtığını öne süren Alçı, okurlarına “bu olanakları iyi değerlendirmeleri” tavsiyesinde bulundu.

Kamu bankalarının faiz politikasını öven Alçı, “Hem Ziraat Bankası hem Halk Bankası hem Vakıflar Bankası bu dönemde bireysel kredilerde çok öncü oldular ve piyasayı canlandırdılar.” derken bu yorumu her görüşten iktisatçının da paylaştığını öne sürdü.

Kendisinin iktisatçı olmadığını hatırlatıp makro ekonomiyi yorumlayamayacağını belirten Alçı, yazısının sonunda bir kez daha ‘Mayıs 2013’ vurgusunda bulunup “yeni bir yıla girerken, Mayıs 2013’ten beri görülmeyen bir durum oluştuğunu, çok uygun fiyattan borçlanarak konut, araç her neyse ihtiyaçların satın alınabileceği bir ortam olduğunu ifade etmek istedim. Hepinize iyi pazarlar dilerim…” ifadelerini kullandı.