Nagehan Alçı'dan 'özür' yazısı: Türkiye'de yurttaşların özgürlük ve hukuk güvencesi artık hayal...

Habertürk'ün AKP'ye yakınlığıyla bilinen yazarı Nagehan Alçı, AYM'nin Osman Kavala kararıyla ilgili olarak okurlarından daha önceki sözleri nedeniyle "özür" diledi. Ancak yandaş yazar kararla birlikte "Türkiye'de özgürlüğün ve hukukun güvencesinin kalmadığını" söylerken, tüm bir yazısında yargının geldiği durumda iktidarın etkisini ima dahi etmemeyi başarabildi...

Nagehan Alçı'dan 'özür' yazısı: Türkiye'de yurttaşların özgürlük ve hukuk güvencesi artık hayal...

Anayasa Mahkemesi (AYM) dün verdiği kararla, 1 Kasım 2017’den beri tutuklu yargılanan Anadolu Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın hak ihlali başvurusunu oy çokluğuyla reddetmişti.

Kararla ilgili tepkisini köşesine taşıyan Nagehan Alçı ise dava ile ilgili daha önceki yazdığı bir yazısında “Zühtü Arslan başkanlığındaki Anayasa Mahkemesi kurumunun 2019-23 döneminde vereceği kararlarla Türkiye’yi özgürlükçü hukuk devleti olma rotasına doğru çekeceğine kalpten inanıyorum.” dediğini hatırlatıp okurlarından “özür” diledi.

“Sadece bu cümle de değil mesele. Geriye doğru son üç senelik arşivim incelendiğinde sık sık benim Zühtü Arslan ile Anayasa Mahkemesi’ni öven ve savunan satırlarıma rastlayabilirsiniz.” diyen Alçı, “Evet, sevgili okurlarım bu satırları kaleme aldığım için sizlerden özür diliyorum. Hepinizin huzurunda itiraf ediyorum ki ben bu cümleleri köşemde ifade ederken yanlış yapmış ve yanılgı içine düşmüşüm.” ifadelerini kullandı.

Mahkemelerin “kimsesizlerin kimsesi olması gereken yerler olduğunu belirten Alçı “Hele mahkemelerin mahkemesi konumunda olan Anayasa Mahkemesi’nin bu bağlamda önemi çok büyük. AYM bütün yurttaşların özgürlük ve hukuk güvencesidir.” derken,  “Ama maalesef Türkiye’de artık bu sözler teoride kaldı. Yazdıklarım sadece temenni. Asla pratiğe geçmeyen hayaller bunlar.” diye yazdı.

“Türkiye’nin hiçbir zaman hukuk devleti olmadığını, hep devletin hukuku geçerli olduğunu” söyleyen Alçı “Şimdi de öyle devam ediyor ve AYM’nin de bu duruma bir itirazı yok gibi gözüküyor.” dedi ve yazısını yine özür dileyerek tamamladı.