Nagehan Alçı'dan 'devlet yanımda' pozları

Nagehan Alçı, "29 Ekim Kabul Töreni"nden izlenimlerini yazdığı yazısında Erdoğan'dan Hakan Fidan'a kadar devletin tepesindeki isimlerle aynı karede yer aldığı fotoğrafları da paylaştı.

Nagehan Alçı'dan 'devlet yanımda' pozları

HABER MERKEZİ

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Saray’da düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni’nden izlenimlerini yazdı.

Alçı, “29 Ekim Cumhurbaşkanlığı resespiyonundan notlar…” başlıklı yazısında, törenin “evsahibi” AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la ilgili gözlemlerini şöyle aktardı:

“Herkes Başkan’a ulaşmaya çalışıyor ancak bu kez öncekilerden de farklı, çok daha büyük bir kalabalık vardı Erdoğan’ın etrafında. Bunu Barış Pınarı’nın getirdiği coşkuya bağlıyorum. Yanlarına gittiğimde etraflarındaki duygu yoğunluğunu çok net hissettim. Sayın Başkan ve Hanımefendi ile kısa bir sohbet yaptık. Tayyip Bey Türkiye toplumunun yüzde 90-95 arası bir kesiminin Barış Pınarı’na tam desteğinden çok mutluydu. Milletin çok büyük bir bölümü arkasındayken ABD’nin yaptıkları umrunda bile değildi. Başkan Erdoğan’ın yanı sıra Emine Hanım da çok huzurlu ve keyifliydi. Müthiş pozitif bir enerjisi vardı. Onca kalabalığa karşı gülümsemesini hiç eksik etmiyordu.”

Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’la samimi bir pozunu köşesinde paylaşan Alçı, Erdoğan çiftinin yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Borsa İstanbul Başkanlığına atanan Hakan Atilla ile ilgili de kısa diyaloglarını aktarıp birlikte çekildikleri fotoğraflarını yazısına ekledi.

“PYD GÜÇLENMELİ” DEMİŞTİ

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Alçı, bir süredir yaptığı “çıkış”larla Cumhur İttifakı’nın özellikle MHP kanadının tepkisini çekiyordu. Alçı son olarak, geçtiğimiz günlerde katıldığı, aynı gruba ait televizyon kanalının “Para Gündem” programında Suriye’de yaşananları değerlendirirken “PYD’nin güçlenmesi gerektiğini” söylemişti.

“YPG dediğimiz yapı uzayda salınan, hiçbir temeli olmayan bir terör örgütü olarak tanımlanamaz. YPG silahlı kanat açık bir şekilde terör örgütüdür.” diyen Alçı, “Ama aynı zamanda Suriye’nin içinde bir gerçekliğe tekabül ediyor. Barış Pınarı Harekatı’nda elde edilen başarının neticesi olarak önemli olan belki orta vadede YPG’nin siyasi kanadının daha güçlü olmasını sağlamak. Yani YPG Suriye’nin içinde var ve olmaya devam edecek.” ifadelerini kullanmıştı.

Alçı’ya MHP cephesinden en sert tepkilerden birini, Bahçeli’ye yakın isimlerden Türkgün gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek göstermişti. Çiçek, “Türk medyasının bir Nagehan Alçı problemi vardır. Bu saatten sonra onu ekranlara çıkarıp kim ihanetleri için kullanırsa en büyük şerefsiz, haysiyetsiz de o kişi olacaktır. Bu kadar ihanet, bu kadar alçaklık yeter!” demişti.

Ancak 29 Ekim töreninden gelen bu fotoğraflarla Alçı, devletin tepesindeki isimler için bu sözlerin kendisiyle ilgili bir sorun oluşturmadığı ve kendisine sahip çıktıkları mesajını vermiş oldu.