Nagehan Alçı'dan 'CHP boykot edecek' iddiası: Derin kaygı duyuyorum, bu açık bir isyan çağrısıdır

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesi durumunda CHP'nin boykota gideceği iddiaları olduğunu öne sürerek "Bu yolun sonu demokrasiyi ve iç barışı kaybetmeye kadar varır ve herkes büyük zarar görür." dedi.

Nagehan Alçı'dan 'CHP boykot edecek' iddiası: Derin kaygı duyuyorum, bu açık bir isyan çağrısıdır

Habertürk’ün AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarı Nagehan Alçı, YSK’nın İstanbul seçimlerini olası yenileme kararı durumunda CHP’nin boykot edeceği iddiasının gündemde olduğunu öne sürüp bunun “açık bir bir isyan çağrısı” olacağını belirtti.

Alçı, bugünkü “Kontrgerillanın ekmeğine yağ sürmek” başlıklı yazısında, CHP eski Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş’ın ‘YSK tekrar seçim kararı verirse CHP boykot etmeli’ sözlerini köşesine taşıdı.

Alçı’nın yazısında ilgili bölümler şöyle:

“Biraz önce yayından geldim. Saat sabahın 1’i. Habertürk TV’de yorumcu olarak katıldığım programda CHP’nin 26. dönem milletvekili Barış Yarkadaş da vardı. Yarkadaş, YSK’nın tekrar seçim kararı verme ihtimaline karşı öyle tehlikeli bir söylemde bulundu ki… Bu yazıyı o söylemden duyduğum derin kaygı nedeniyle yazıyorum.

Dedi ki; “YSK tekrar seçim kararı verirse CHP seçimi boykot etmeli ve aday göstermemeli.”

Böyle bir görüşün, bu şekilde dillendirilmesi çok büyük bir yanlış. Tıka basa insan dolu bir sinema salonunun ortasında durup dururken, “Bomba var” diye bağırmaya benzer bir çıkış bu. Böyle bir çıkış, kontrgerillanın ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.

Sizin niyetiniz kötü olmasa bile bu yaptığınızın büyük kaos ve kargaşa çıkarmama ihtimali yok.

Ben, bu boykot görüşünün sadece Barış’a ait olmayıp, CHP’nin özellikle İstanbul il teşkilatında ve etkili CHP mahfillerinde yaygın şekilde konuşulduğunu bildiğim için yayında büyük tepki gösterdim.

***

YSK 70 senelik kurum. Bana göre de problemli kararları olmuştur ama seçimle ilgili tek meşru otorite YSK. Ayrıca kararı, AK Parti’de de hayal kırıklığı yaratabilir, bilemeyiz.

Ancak şunu kesinlikle söyleyebiliriz: Boykot kararı vermek, YSK kararını tanımamak açık bir isyan çağrısıdır. Sokakları karıştıracak bir tepki bu. Bunun bedelini toplum olarak hepimiz öderiz…”