Nagehan Alçı: Üzülerek söylüyorum, İstanbul'da seçimler tekrarlanacak gibi gözüküyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun önde tamamladığı 31 Mart yerel seçimlerinin tekrarlanacağını öne sürdü.

Nagehan Alçı: Üzülerek söylüyorum, İstanbul'da seçimler tekrarlanacak gibi gözüküyor

Habertürk’ün AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarı Nagehan Alçı, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre kazandığı İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeliği seçimlerinin yenileneceğini tahmin ettiğini belirtti.

Alçı, bugün kaleme aldığı “Yoksa ufukta 2 Haziran İstanbul seçimleri mi var?” başlıklı yazısında, AKP ve CHP’den yetkililer ile YSK’ya yakın kaynaklarla konuştuğunu belirtirken “Benim gördüğüm gidişata göre, Yüksek Seçim Kurulunun kararı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri 2 Haziran 2019 tarihinde yenilenebilir.” dedi.

Benzer bir durumun 2014 yerel seçimlerinde Yalova’da da yaşandığını belirten Alçı, “İstanbul seçimlerinin 2 Haziran 2019’da yeniden yapılacağı tahminini üzülerek yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

Alçı’nın yazısında o bölüm şöyle:

“Bu hafta sonu iki gün yazı yazmadım ve hem AK Parti hem CHP tarafının önemli yetkilileriyle görüşerek tezlerini dinledim. YSK’ya yakın kaynaklarla da konuştum. İçinde olduğumuz İstanbul çıkmazını ya da düğümünü çözümlemeye çalıştım.

Benim gördüğüm gidişata göre, Yüksek Seçim Kurulunun kararı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri 2 Haziran 2019 tarihinde yenilenebilir.

Sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin belirlenmesi bazında bir seçim, YSK kararıyla tekrarlanacak gibi gözüküyor. Tahminim bu yönde.

2014’te Yalova’da yapıldı

Şimdiki manzara 30 Mart 2014’te AK Parti adayı Yakup Koçal ile CHP adayı Vefa Salman’ın yarıştığı Yalova seçimlerinin sürecine benziyor. Orada önce Yakup Koçal kazanmıştı. Sonra CHP’nin itirazı üzerine oyların yeniden sayımıyla Vefa Salman öne geçmişti. Ardından YSK kararıyla seçim tekrarlanmıştı.

İçim daralıyor

İstanbul seçimlerinin 2 Haziran 2019’da yeniden yapılacağı tahminini üzülerek yapıyorum. İçim daralıyor bu yazıyı yazarken. Zira bu seçimin, özellikle ekonomik olarak ülkemize zarar vereceği kanısındayım. Sandık yorgunu bir toplumuz ama buna rağmen biz İstanbullular bir seçime daha gireceğiz büyük olasılıkla.”